Mate Rimac predstavio je u srijedu u Ženevi novi superautomobil C_Two, odnosno „Rimac Concept 2“. Hrvatski poduzetnik ovim je izumom oborio novi rekord u automobilskoj industriji, no ne namjerava stati, već za svoju tvrtku sada traži nove radnike u području programiranja i administracije.

Concept Two ima nevjerojatnih 1914 konjskih snaga te 2300 Nm okretnog momenta. Električni automobil do 100 km/h ubrzava za 1,97 sekundi, što ga prema ubrzanju čini najbržim autom na svijetu! Od modela Concept One preuzeo je samo dizajnersku strukturu „kravate“ na boku automobila.

Concept Two do “stotke” ide za manje od dvije sekunde

„Ovaj auto razvijen je iz nule, ništa nije preuzeto iz Concept Onea. Samo inicijalna ideja električnog suberautomobila je preuzeta. Pogonski sustav razvijen je posebno za ovaj auto. Znači, baterijski sustav, sašija, motori, inverteri, getribe (itd.),“ rekao je Rimac prilikom predstavljanja C_Two modela. Prvih 150 automobila će, tvrdi, prodati za 255 milijuna eura!

Rimac ne planira usporiti s projektima nakon što je predstavio auto brži od Lamborghinija i Ferrarija, te sada traži nove radnike. Tvrtka „Rimac automobili“ raspisala je tri nova natječaja za posao. Otvorena su radna mjesta za Talent Acquistion Specialista (Recruitera), HR Administratora i CNC programera na 5-osnom stroju.

Tvrtka traži tri nova zaposlenika – ima li nečeg za vas?

Prijave su otvorene do 12. ožujka, a sve informacije o ponuđenim poslovima možete pronaći ovdje. Ako još niste, također pogledajte video s predstavljanja novog Concepta u Ženevi.

Piše: D.S.

3 Komentari

  1. Rimac je stvarno vizionar i genijalac, sjećate li se kada su ga prikazivali na HRTu kao dječaka koji je iz hobija svoj BMW pretvorio u električni automobil. A nakon deset godina proizvodi najbrže automobile, gotovo nestvarno. Nevjerojatno ali skoro sve dijelove za Concept one i two proizvode u Hrvatskoj. Još i izvoze patente i dijelove stranim proizvođačima. Čovjek stvarno živi svoj san, neka sila bude s njim i sretno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here