Audi A6 e-tron koncept elegantna je električna limuzina prepuna tehnologije uz doseg od 670 kilometara

Audi je predstavio svoj novi potpuno električni koncept vozila A6 E-tron, luksuznu limuzinu koja će biti opremljena tehnologijom, uključujući mogućnost projiciranja video igara na zid. Da stvarno.

A6 E-tron

A6 E-tron, koji je predstavljen početkom tjedna na sajmu Auto Šangaj 2021, izgrađen je na novoj arhitekturi šasije Premium Platform Electric (PPE) koju Audi razvija u suradnji s Porscheom. Iako će serijska verzija automobila vjerojatno biti dostupna tek kasnije 2022. godine, njegov je razvoj u tijeku; automobil koji ovdje vidite ne bi se trebao puno razlikovati od konačne verzije.

A6 E-tron Concept ima domet od gotovo 670 km, a isporučuje se naoružan baterijom od 100 kWh, koja se može nadopuniti s 5 do 80% za manje od 25 minuta, pomoću brzog punjenja od 270 kW.

Sadrži motore na svakoj osovini, s kombiniranom izlaznom snagom od 469 KS i okretnim momentom od 590 Nm, Audi A6 E-tron također bi trebao biti vrlo brz, s vremenom od 0-100 km/h ispod 4 sekunde. Međutim, Audi također planira modele zasnovane na PPE platformi s jednim motorom postavljenim na stražnju osovinu kako bi bio energetski štedljiviji i sa manjom prodajnom cijenom.

Svestrana PPE struktura omogućuje učinkovitiju raspodjelu baterijskog paketa po prostoru šasije, što omogućuje manje korištenje putničkog prostora. Stoga je vrlo pogodan i za SUV-ove – Porsche koristi istu platformu za svoj potpuno električni model pod nazivom  Macan koji bi trebao ugledati svijetlo dana sljedeće godine.

A6 E-tron dugačak je 4,96 metara, širok 1,96 metara i visok 1,44 metra s vrlo malim koeficijentom otpora od 0,22 Cd. Veličinom je usporediv s Audijem A7 Sportback.

Izraziti kozmetički dodaci uključuju digitalna matrična LED svjetla koja imaju mogućnost projiciranja slika. Audi sugerira da vlasnici tijekom punjenja mogu parkirati vozilo okrenuto prema zidu i provoditi vrijeme igrajući videoigru na zidu koristeći tu tehnologiju ili gledati film. Audi je čak razvio igru ​​koja se može igrati putem pametnog telefona kako bi pokazali kako funkcionira koncept.

Audi A6 E-tron

Dok je parkiran, korisnik izvadi svoj pametni telefon koji može koristiti kao kontroler za trkačku igru ​​svemirskih brodova pod imenom “Wipeout”, koju farovi automobila projiciraju na zid ispred vozila. Audi postavlja tu značajku kao način da vlasnicima automobila pruži malo zabave dok se baterija A6 e-tron puni.

Sve detalje o A6 e-tron vozilu možete pročitati u ovom priopćenju za tisak na službenim Audi stranicama, koje također spominju da će igra biti “široka nekoliko metara” kada bude projicirana, a razvili su je interni Audijevi dizajneri.

Čini se da će Audi koristiti svestranu PPE platformu u nizu novih vozila, a prvi će serijski modeli stići u drugoj polovici sljedeće godine. Njemački proizvođač također ima ambiciozne planove da do 2025. godine na tržište dovede 20 potpuno električnih modela, s arhitekturom PPE koja će se vjerojatno koristiti u vozilima B, C i D segmenta.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here