Tesla je u posljednjih godinu dana naletio na mnogobrojne probleme u proizvodnji, što je pomalo razočaralo dio korisnika koji su naručili vozila. Iako su kupci vozila znali kako im vozila neće biti isporučena odmah zbog velike navale i malih proizvodnih kapaciteta, mnogi su smatrali kako će se stvari razvijati ipak puno brže. No, nakon velikih problema s proizvodnjom, Tesla je na sebe nadvio određeni oblak nezadovoljstva koji će s vremenom zasigurno splasnuti. Pitanje je mogu li te probleme iskoristiti konkurenti koji užurbano rade na razvoju vlastitih električnih vozila?

Jedan od prepoznatljiv europskih proizvođača automobila jest Volvo koji već dugo vremena najavljuje kako će se okrenuti masovnoj proizvodnji električnih automobila. Neke teorije išle su u prilog tome da će Volvo do 2020. godine u potpunosti obustaviti proizvodnju klasičnih automobila i u potpunosti se prebaciti na električna vozila. Iako nam nije poznato da li je taj podataka istinit ili ne, iz Volva nam stižu zanimljive informacije koje bi mogle uzdrmati tržište, a posebice Tesla automobile.

Naime, Volvo je blizu završetka radova na svojem novom vozilu Polestar 1 koje će se na tržištu Velike Britanije pojaviti već sljedeće godine. No, nakon toga užurbano će krenuti radovi na automobilu Polestar 2 koji bi prema svemu sudeći trebao biti izravan konkurent Tesli i njihovom Modelu 3. Informacije govore kako će imati motor od 400 KS te kako će mu domet iznositi sjajnih 560 kilometara. Još ako cjenovno uspije nadmašiti (u minus smjeru) Tesla automobile, onda će ovo biti itekako poželjno vozilo za svoje koji su planirali kupiti Tesla Model 3.

Pojavile su se također i informacije da Volvo radi na razvoju električnog SUV automobila, što će također odjeknuti u javnosti. Naime, Tesla također priprema takvu vrstu vozila, no ako se Volvo uspije plasirati na tržište u isto vrijeme kao i Tesla, onda će vladati opasna konkurentnost između ova dva proizvođača. Čini se kako je Volvo prigrlio budućnost i kako je samo pitanje vremena kada će njihovi električni automobili zavladati prometnicama diljem svijeta.


Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here