Zanimljivo je pogledati kako se posljednjih desetak godina kreće tržište tehnološkim uređajima. Pojava pametnog telefona bila je okidač za mnoge promjene na tržištu. Broj osobnih računala naglo je počeo padati, dok se broj pametnih telefona strelovito dizao. Iako su računala prije dominirala, danas je situacija znatno drugačija.

Prema podacima koji su dostupni, prodaja pametnih telefona čak je osam puta veća nego li prodaja računala. Dakle, za svako prodano računalo, paralelno se u svijetu proda čak osam pametnih telefona.

Mnogi se korisnici ne žele još uvijek odreći svojeg računala. Kineska kompanija Jide Technologies na tragu je rješenja za takve korisnike, koje bi trebalo zadovoljiti sve potrebe koje prosječni korisnik računala ima.

Naime, oni su već prije dugo vremena razvili Remix OS koji je zapravo platforma koja vaš pametni telefon može pretvoriti u računalo. Remix OS podsjeća na Windows sustav, ali je u njegovoj srži smješten Android na kojem je cijeli koncept baziran.

Veliki problem do sada je bio što ste za korištenje Remix OS-a trebali pametni telefon spojiti na računalo kako biste dobili sliku na velikom zaslonu. No, ekipa iz Jide Technologies sada je razvila sustav u kojem za spajanje na primjerice TV više neće biti potrebno računalo, već ćete se moći spojiti direktno putem pametnog telefona.

Ovog puta aplikacija se instalira direktno na pametni telefon i tako omogućava nesmetan rad Remix OS, bez obzira da li imate računalo u blizini ili ne.

Piše: D.Ž.

Komentiraj