Google Chrome definitivno možemo svrstati u koš najboljih web preglednika na svijetu. Već od samog pojavljivanja na tržištu pokazalo se kako će ovaj komad softvera igrati značajnu ulogu na računalima mnogih korisnika, a brojke su godinama samo rasle. Danas ga možemo prozvati najpopularnijim web preglednikom na svijetu, koji sve više gura konkurenciju ispod sebe.

Broj prednosti koje nudi Chrome su mnogobrojne, a posebno su izražene u velikom broju dodataka koji mogu biti instalirani. Ipak, Google Chrome ima i jednu manu koju mu mnogi zamjeraju – veliki potrošnju RAM-a. Veliki broj današnjih računala sadrži velike količine RAM-a pa to mnogima ni ne smeta, no činjenica je da među nama još ima puno onih čiji je RAM oskudan i voljeli bismo ga potrošiti i na neke druge aplikacije.

Čini se kako je nakon dugo potrage za boljom solucijom, konačno pronađeno rješenje. Inženjeri koji su zaduženi za Google Chrome trebali bi početkom prosinca predstaviti novi Google Chrome koji će trošiti čak 50 posto manje memorije. Radi se o jako velikom poboljšanju, pa smo malo čak i sumnjičavi do tog podataka. Ako želite poništiti nedoumicu koja se pojavila, beta verziju možete već sada instalirati na svoja računala. No, ne zaboravite da se radi samo o beta verziji, pa je možda nestabilna.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here