Apple je svojim proizvodima u prošlosti prikupio sebi mnoge entuzijaste koji su ovaj brend prihvatili objeručke. Mnogi su tvrdili da je Apple jedan razred više od ostalih, što je dakako pravdala i visoka cijena uređaja u odnosu na konkurenciju. No, da Apple radi zbilja sjajan posao i na području hardvera i na području softvera slažu se i mnogi stručnjaci.

Operativni sistem Mac OS koji je zadužen za kvalitetan rad desktop računala, već je dugo vremena okvalificiran sjajnim ocjenama. Mnoštvo mogućnosti i kvalitetan rad koji osigurava, jasno da su pravi mamac za iskusne korisnike.

Nedavno je korisnicima predstavljena i nova verzija tog sustava koja novi naziv MacOS Sierra. Prošlih je godina sustav izlazio pod imenom Mac OS X, pa je ovo bila svojevrsna promjena. No, osim u nazivu promjene su korisnici počeli primjećivati i u radu samog sustava. Dodane su neke nove značajke, a sam sustav sada radi još brže i kvalitetnije.

Uz to što je u novoj verziji sustava uvedena mogućnost upravljanja glasom, javilo se i još nekoliko novotarija. U najnovijoj nadogradnji sustav je dobio mogućnost Night Shift. Radi se o funkciji koja je već otprije poznata korisnicima iOS platforme, a napokon se pojavila i na Mac OS sustavu.

Funkcija omogućava podešavanje osvijetljenosti zaslona i graduacije boja, ovisno o tome koje je doba dana. Primjerice, u noćnim satima kada radite pod umjetnom rasvjetom, sustav se brine da prilagodi boje zaslona tako da dominira žuta umjesto plave. Na taj način umanjuje se umaranje očiju i smanjuju se problemi prilikom odlaska na spavanje.

Piše: D.Ž.

Komentiraj