Krajem ovog mjeseca očekuje nas nova velika konferencija, ovog puta u režiji Microsofta. Tvrtka koja je u zadnje vrijeme u medijima zadobila malo pažnje, ponajviše iz razloga jer nije na tržište plasirala nikakvih novih novina. Čini se kako će se to promijeniti i to gotovo neposredno prije blagdanske šoping ludnice. Da li nam to Microsoft sprema neko iznenađenje za sve koji izdvajaju novac za darove pod bor?

Što nas sve na konferenciji očekuje, još uvijek nije poznato. Ipak, jedna je stvar procurila u javnost, a radi se o značajnoj preinaki programa koji je na Windowsima još od prove verzije tih sustava. Radi se o softveru Paint, kojeg vjerujemo svi jako dobro poznajete. Maleni jednostavni alat za osnovno uređivanje fotografija, nekada je možda bio jedan od najboljih na tržištu, ali vrlo brzo ga je dotukla konkurencija.

Čini se kako će listopadska konferencija donijeti jedan novi, moderniji i puno bolji Paint. Naime, Paint bi iz malenog programčića za osnovnu obradu trebao izrasti u alat koji će omogućavati manipulaciju 3D objektima, koji će podržavati rad na zaslonima na dodir i čije će razne funkcije napraviti od njega moćnu zvjerku. Ono što je pod velikim upitnikom jest kako će korisnici reagirati na to? Mnogi su Paint koristili upravo zbog njegove jednostavnosti, jer je u datom trenutku poslužio za rezanje fotke ili dodavanje teksta. Sada kada će Paint postati moćan alat, pitamo se gdje ćemo raditi te sitne male preinake na fotografijama. Hoćemo li i dalje koristiti Paint?

Komentiraj