Iako se već mjesecima priča o novom Android sustavu, sada je i službeno potvrđeno kako novi sistem nosi naziv Oreo. Nije tu bilo previše dramaturgije, jer više manje svi su slutili kako će Google novu verziju sustava nazvati upravo po ovom vrlo popularnom keksu. Predstavljanje samog sustava Google je odlučio uskladiti s jednim od najiščekivanijih događa u SAD-u ove godine – potpunom pomračinom sunca. Zanimljivo, čak je i promo spot bio tematski vezan uz taj događaj, jer novi Oreo sustav se pojavio upravo iz sunca.

 

Android-Oreo-update

 


Što se tiče samih novosti koje nam donosi Android Oreo ima tu svašta za spomenuti. Svakako, najvažnija novost u ovoj inačici sustava jest ubrzanje rada sustava. Iako se taj termin spominje u gotovo svakoj novoj verziji, ovog puta Google napominje kako se radi o ozbiljnom ubrzanju. Prema njihovim riječima, povećana je brzina rada sustava, kao i samo podizanje sustava.

No, sve to imat će i značajan utjecaj na aplikacije, koje bi sada trebale raditi kvalitetnije i brže. Jedna od novosti koje će se zasigurno svidjeti korisnicima jest produljenje rada baterije, koja bi zahvaljujući Android Oreo sustavu trebala trajati puno duže do potpunog ispražnjenja. Dogodilo se i nekoliko vizualnih promjena pa je tako promijenjen izgled obavijesti, a pojavili su se i novi emotikoni.

Android Oreo bi u prvom redu trebali upoznati korisnici Google Pixel uređaja, a nakon toga i korisnici Nexusa. Nakon njih, prva stabilna verzija ovog sustava trebala bi se pojaviti i na ostalim uređajima koji zadovoljavaju uvjete za instalaciju.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here