Jedna od najboljih strana u vezi Android operativnog sustava jest brojnost aplikacija koje se mogu skinuti i koristiti. U nastavku članka ćemo nešto reći o najboljim to-do aplikacijama za Android OS.

Ono što je još bolje u vezi ovoga jest i činjenica da je velik broj aplikacija potpuno besplatan, što Android korisnicima daje veliku prednost u odnosu na iOS i što je isto tako jedan od razloga zbog kojeg se velik broj korisnika odlučuje na Android. Neke od njih su u potpunosti besplatne, dok druge – nisu.

Pa krenimo.

 

CloudTask

  1. CloudTask


CloudTask je odlična to-do aplikacija za Android OS koja radi na način da se sinkronizira sa Google Tasks. To znači da će se ta aplikacija sinkronizira na nalin da korisnik može obavljati svoje zadatke dokle god je Google Tasks dostupan.

Cloud Task je aplikacija koja u sebi sadržava osnove u pogledu to-do popisa stvari kao i modove prioriteta za one zadatke koji se trebaju napraviti prije drugih zadataka.

Osim toga aplikacija ima i mogućnost neograničenog stvaranja popisa zadataka, mogućnost stvaranja zadatka glasovnom zapovjedi, a kao šećer na kraju ćemo navesti i korisničko sučelje koje, osim što izgleda odlično, daje dojam jednostavnosti korištenja.

Sve u svemu, radi se o jednoj poprilično dobroj to-do aplikaciji, jer osim jednostavnosti korištenja i mnoštva mogućnosti, osnovna verzija aplikacije je besplatna, a osim toga aplikacija ima podršku za CloudCal.

 

Google Keep

  1. Google Keep

Google Keep aplikacija je vrsta aplikacije koja je najviše ‘zadužena’ za bilježenje različitih bilježaka. No, osim mogućnosti stavljanja bilježaka, Google Keep ima i mogućnost podsjetnika.

Sama baza podataka aplikacije je često nadograđivana tako da se korisnici neće morati brinuti oko eventualne zastarjelosti. Još jedna važna stvar u vezi ove aplikacije (osim činjenice da je u poptunosti besplatna) jest i to da aplikacija ima podršku za Android Wear.

Google je uvidio da korisnici vole Google Keep i da je s vremenom porasla popularnost ove aplikacije te je odlučio da velik broj Android uređaja već ima pred-instaliran Google Keep, što je super jerju mi korisnici ne moramo skidati.

Ako vam treba aplikacija za bilježenje različitih bilješki razmislite o Google Keep. Besplatna je, mala i radi besprijekorno.

 

  1. Tasks

Tasks je vrsta aplikacije koja u sebi sadrži sve ono što je u sebi sadržavala Astrid aplikacija, odnosno upravitelj podataka koji je ugašen od strane Yahooa još 2013. godine.

Kao takav, Tasks se pokazao kao i više nego dobra zamjena, ponajviše jer se radi o open source aplikaciji koja u sebi objedinjava sve ono što ima Material Design.

Više upravitelj podataka nego to-do aplikacija, još jedna od dobrih strana ove aplikacije jest to što je besplatna.

 

GTasks

  1. GTasks

GTasks je popularna i vrlo cijenjena to-do aplikacija koja postoji u besplatnoj i verziji koju treba plaćati mjesečno.

Ako ne želite plaćati aplikaciju, bez brige jer i besplatna verzija sadrži masu korisnih stvarčica, kao što su brzo dodavanje zadataka putem glasa, sinkronizacija sa Google Taskom i widgeti.

Pro verzija aplikacije (ona plaćena) ima dodatne mogućnosti bilježenja zadataka, mogućnost zaključavanja aplikacije i teme. Ako tražite to-do aplikaciju koja je jednostavna za korištenje i uz to učinkovita, GTasks je prava stvar za vas.

 

TickTick

  1. TickTick

TickTick je još jedna jednostavna i bogata mogućnostima aplikacija. TickTick u sebi ima i mogućnost sinkronizacije, što je super ako korisnici žele pratiti bilježenje poslova preko više uređaja.

Osim toga aplikacija ima i mogućnost tagiranja, tako da se različiti poslovi, aktivnosti i zadaci koje korisnik želi i planira napraviti mogu posložiti.

Pro verzija nudi poboljšani upravitelj podataka i još neke ostale stvari, no za Pro verziju je potrebna pretplata.

 

anydo

  1. Any do

Any.do je popularna aplikacija koja u sebi ima osnove onoga što jedna to-do aplikacija treba sadržavati.

Osim uobičajene palete glavnih i sporednih zadataka, aplikacija isto tako ima mogućnost pisanja bilješki i podsjetnika, kao i sinkronizacija na Cloud, dosta dobro korisničko sučelje te ugrađena podrška za Cal Calendar.

Sve u svemu, dosta kvalitetna aplikacija sa dosta dobrim to-do mogućnostima i koja je prije svega besplatna.

 

Wunderlist

  1. Wunderlist

Wunderlist je to-do aplikacija koja je postala dosta popularna nakon što ju je Microsoft odlučio kupiti 2015. godine.

Radi se o aplikaciji koja u sebi sadržava osnovne stvari koje svaka to-do aplikacija treba sadržavati, kao i neke dodatne mogućnosti kao što su podrška između više platformi, mnoštvo opcija za attachmente te opciju datoteka poću koje možete organizirati vlastitu do-do listu.

Kao još jedan plus tu je i Material Design. Osnovna verzija aplikacije je besplatna, dok se Pro verzija plaća.

 

trello

  1. Trello

Trello je jedna od rijetkih aplikacija na ovome popisu koja je u cijelosti besplatna i koja u sebi sadržava sve one mogućnosti koje sadrži većina Pro to-do aplikacija.

Neke od tih mogućnosti su podrška za Google Drive i Dropbox te naravno nezaobilazna Android Wear podrška. Odlična aplikacija koja izgleda lijepo i koja je, unatoč tomu što ima puno to-do mogućnosti, potpuno besplatna.

 

Ovo bi bile to-do aplikacije za koje mi smatramo da su, s obzirom na mogućnosti i to jesu li besplatne ili se plaćaju, najbolje koje danas postoje na Google Playu.

Koja su vaša iskustva sa to-do aplikacijama? Znate li za neke koje mi nismo naveli? Svoja mišljenja podijelite s nama u komentarima ispod teksta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here