Postoji bezbroj načina na koji možete potrošiti dragocjeno vrijeme u životu. To je još gore kada u ruci imate smartphone jer imate nadohvat ruke preko 2 milijuna aplikacija. Točnije na Apple Storeu ih je oko 2.2 milijuna, te na Google playu preko 2.8 milijuna! Barem tako kaže Statista.

Ipak ima i onih aplikacija koje nisu gubljenje vremena i s kojima možete skratiti vrijeme dok, recimo, putujete na posao. To su npr. Pandora i Spotify, te mnoge druge. Preskočit ćemo i Facebook i Twitter, odnosno većinu socijalnih mreža jer smo o njima mnogo puta već pisali i rekli što mislimo o danonoćnom stalkanju prijatelja i poznanika na tim mrežama.

Postoje neke “productivity” aplikacije koje mogu biti jako zarazne i pojesti vam dobar dio dana i vremena kojeg imate. Te nas aplikacije zanimaju u ovom tekstu. Njima ćete se vraćati dan za danom i pitati se gdje je nestalo vrijeme. Tu, na vašem smartphoneu kojeg ne ispuštate iz ruke cijele dane.

 

DiscordDiscord sebe opisuje kao “all-in-one voice and text for gamers”. To je odlična aplikacija ako pored igranja igri želite provesti vrijeme pričajući o tim igrama. Aplikacija se uspjela othrvati hejterskim grupama i govoru pa je sigurna za većinu korisnika, bez obzira na dob i spol. No, što je igra bez mladih gejmera koji hejtaju?!

 

Ditty (iOS / Android)

Samo slanje poruka ili nekih drugih glasovnih poruka je tako “dosadno”, zar ne? Ditty pretvara vaše poruke u uto-tunirane pjesme koje odgovaraju vašem raspoloženju. Igranje s time vam može bez problema pojesti sate i sate dok napravite odličnu poruku s odgovarajućom glazbom. Sama aplikacija je super zamišljena, pogotovo za mlađe uzraste koji se ionako cijele dane dopisuju.

 

VSCO (iOS / Android)
Kud ionako provodimo dosta vremena slikajući i editirajući slike, sada imamo aplikaciju koja to potencira još više. VSCO je aplikacija za editiranje i dijeljenje slika s entuzijastima poput vas. Osim što možete editirati slike, možete pregledavati tuđe, naći inspiraciju za nove slike i slično. Ako se zanimate za fotografiju kao umjetnost (bilo amaterski bilo profesionalno), ovo je aplikacija koju morate probati.

 

Thisissand (iOS / Android)Puno je čudnih aplikacija za crtanje na pametnim telefonima ali vam one vjerojatno neće uzeti puno vremena. Ali što je s aplikacijom koja će vaše piksele koje ste uslikali pretvoriti u pijesak kako biste napravili “umjetničko djelo”? Aplikacija je zanimljiva jer s njom možete napraviti super slike koje možete iskoristiti i za pozadinu na mobitelu. Prilično je unikatna i zato nam je izuzetno zanimljiva. Da je previše korisna – i nije.

 

Marvel – Color your own (iOS)

Znamo da su bojanke za djecu, no da li je to baš tako? Ova aplikacija vam nudi hrpu crno-bijelih crteža Marvelovih heroja koje možete sami bojati. Imate paletu boja i bojate crteže. Možda se čini kao nešto trivijalno i dječje, no nije baš tako. Dobro obojeni crteži lijepo izgledaju, prilično su realistični i trebat će vam dosta vremena da pobojate jednu sliku, a ima ih jako puno. Zarazno i uzima puno vremena svima nama koji volimo Marvel.

 

Giphy (iOS / Android)
Giphy je centar Interneta kada se radi o animiranim GIF-ovima. Osim što možete tražiti različite GIF-ove, ova aplikacija vam još nudi Giphy stickers, Giphy CAM za izradu vaših GIF-ova, te dodatak za iPhone tastaturu za traženje GIF-ova i slanje istih. Ako niste našli što vas zanima, nastavite tražiti. Sigurno je tu negdje.

 

1 second everyday: Video diary (iOS / Android)

Vjerojatno mnogi od vas na mobitelu imaju hrpu selfija, no što kažete na snimanje jedne sekunde svaki dan? Nakon tjedana i mjeseci korištenja moći ćete te kratke videe pretvoriti u filmić, odnosno “video diary”. Zanimljivo je to koristiti i vidjeti u cca 120 sekundi (cca. 4 mjeseca) kako vam izgleda život. Naravno, video možete iz aplikacije podijeliti na raznim mrežama.

 

Frontback (iOS / Android)
Slikanje s jednom kamerom na vašem iPhoneu ili Androidu nije dovoljno. Imate dvije kamere, zar ne? Zar ne biste htjeli vidjeti svoje lice dok nešto slikate? To je svrha ove aplikacije. Kada nešto slikate, uslikat ćete dvije slike. Jednu s prednjom, a jednu sa zadnjom kamerom. Te dvije slike će se spojiti u jednu (jedna slika ispod druge). Vrlo zanimljiva aplikacija, a slike naravno možete podijeliti gdje god vi poželite.

 

Moodies Emotions Analytics (iOS / Android)Zanima li vas kako se danas stvarno osjećate? Ne morate glavu razbijati s time. Aplikacija će vam to reći. Moodies će vas slušati kako govorite 20 sekundi – kojim tonom ste pričali, koliko brzo, koliko ste energije potrošili … i reći vam kakvog ste raspoloženja. I to će vam reći primarno i sekundarno raspoloženje za koje niste ni znali da postoji niti da ga imate. I kako se osjećate danas?

 

Pacemaker (iOS)
Spremni ste za miksanje glazbe? Pacemaker vam omogućuje da odaberete glazbu i instant ju izmiksate. Možete ju i sami tweakati. Glazbu možete odabrati s iTunesa i Spotifyja. To znači da imate neograničen broj pjesama za isprobati, te isto tako i potrošiti hrpu vremena!

 

MSQRD (iOS / Android)
Ako niste spremni za Snapchat, možda ćete htjeti probati ovu aplikaciju čudnog imena. Ona je puna filtera koje mijenjaju vaše lice, odnosno dodaju razne filtere na vaš selfi. Od čudnih naočala do maski super heroja. Želite biti Batman? Nema problema. Uslikajte se i odaberite taj filter. Neće Ben Affleck biti bolji od vas. Možda je on zaradio od filma, ali i vi ćete nakratko biti Batman.

 

Live.me (iOS / Android)Ova aplikacija je vjerojatno misterij svakoj osobi iznad 30 godina. Ona je dio nekog “novog svijeta” gdje mladi broadcastaju svoj život, odnosno sebe na Internetu. Aplikacija je besplatna i možete naći hrpu videa i monologa mladih ljudi koji vam daju djelić svog života, a možete i sami postati jedni od njih. Nešto kao Twitch samo kraće i tema nisu igre. Ako imate nešto voajersko u sebi i volite gledati druge osobe i njihove živote, ovo je aplikacija za vas.

 

Places I’ve pooped (iOS / Android)
Ne, niste krivo pročitali naslov! Aplikacija bilježi upravo to što kaže. Možete na karti označiti mjesta gdje ste obavili nuždu. Ako spojite aplikaciju s Facebookom, kao i vaši prijatelji, dobiti ćete informaciju kada i oni označe svoje mjesto. Nije baš pretjerano korisna aplikacija, ali tko voli …

 

Moment (iOS)I za kraj ostaje nam još aplikacija Moment. Ona vam bilježi koliko ste vremena potrošili (čitajte: bacili) na vaš iOS uređaj, odnosno iPhone. Ona bilježi i koliko puta ste uzeli u ruke uređaj, gdje ste ga uzeli i slično. Ako vas zanima koliko ste puta samo uzeli uređaj u ruke i upalili ga da vidite imate li kakvu novu notifikaciju, ovo je aplikacija za vas. Možete čak i povezati aplikaciju s članovima obitelji kako biste vidjeli “obiteljsku” statistiku.

 

Piše: B.P.

Komentiraj