Aplikacije su nešto bez čega je život s ‘pametnim’ uređajima, kao što su mobiteli i tableti jednostavno nezamislivi. To je činjinica koju jako dobro znaju i developeri aplikacija, koji baš iz tog razloga svakodnevno na tržište (Google Play Store i Apple Store) izbacuju nove i nove aplikacije, s ciljem da zadovolje svakog korisnika, ovisno o onome što svatko od njih traži.

Iako ćete za neke aplikacije trebati izdvojiti određenu svotu novca, jako velik broj vrlo kvalitetnih aplikacija (barem na Google Storeu) je u potpunosti besplatan. U nastavku ćete imati prilike pročitati pet aplikacija koje smo izdvojili za vas, od toga dvije uslužne i tri zanimljive igrice, za koje smatramo da su po nečemu posebne i mogle bi vam se svidjeti.

 

  1. OK Golf

OK Golf je vrlo jednostavna golf igra, koja nije samo jednostavna za korisnika u smislu igranja, već je i grafički vrlo nezahtjevna. Sama igra je napravljena na vrlo jednostavan način, što znači da su grafika, kao i kontrole koje igrač treba znati, vrlo jednostavni. No ako ste pomislili da je zbog ovih stvari igra loša, gadno ste se prevarili. Radi se o jednoj vrlo zabavnoj igrici, koja svu zabavu i igrivost donosi baš zbog svoje jednostavnosti.

 

OK Golf

 

Ono što je glavni cilj svakog igrača jest da vuče i otpušta lopticu po igrivom polju. Stvar je u tome da igrač prilikom igranja čak niti ne treba odabrati palicu s kojom će igrati. Još jedna pomalo iznenađujuća stvar u vezi ove igre jest da igra sadrži i mrežnu mogućnost igranja s drugim igračima, kao i ”offline” multiplayer.

Možda najbolje od svega jest da je OK Golf jedna od igara koje nakon što platite jednom više ne morate plaćati ništa u vezi nje (što znači da za igru nema dodatnih stvarčica koje možete kupiti). Sve u svemu, OK Golf je jedna vrlo dobra igrica koju će svi igrači željni ”brze” zabave htjeti imati.

 

  1. AutoSet

AutoSet je aplikacija koja prvenstveno služi za produktivnost. Glavna stvar u vezi ove aplikacije jest automatsko postavljanje postavki sustava odmah nakon što otvorite neke druge aplikacije.

 

AutoSet

 

Na primjer, ova aplikacija vam može automatski pokrenuti GPS odmah nakon što otvorite Google Maps. Druge stvari koje ova aplikacija može su, na primjer uključivanje WiFi veze odmah nakon što pokrenete You Tube ili bilo koju drugu aplikaciju koja je slične namjene. Najbolje od svega jest to što aplikacija radi začudo dobro i bez bugova ili rušenja.

 

AutoSet

 

No, uključivanje nekih postavki zahtjevaju dodatne korake i to zbog veće sigurnosti, što opet nije loše i što je u biti jednostavno za postaviti. Sama aplikacija košta nekih 13 kuna, što i nije puno, pogotovo ako uzmemo u obzir što sve ova aplikacija može.

 

  1. Kill Shot Virus

Kill Shot Virus je u biti nastavak popularne igrice pod imenom Kill Shot Bravo. Radi se o FPS-u (”First Person Shooteru”, ili pucačini iz prvog lica) u kojoj je gameplay u cijelosti baziran na obavljanju i prelaženju različitih i mnogobrojnih misija.

Sama igra sadržava više od 100 misija, što će biti i više nego dovoljno za sve one koji su gladni i žedni ubijanja zombija i ostalih stvarčica koje vas progone i napadaju u ovom zabavnom FPS-u. Ono što nas dodatno veseli jest činjenica da će se broj misija vrlo vjerojatno još i više povećati (barem ako je suditi prema onome što developer kaže), ali o tome kada se dogodi.

 

Kill Shot Virus

 

Glavni zadatak igrača u ovoj igri je- ubijanje hordi zombija. Nakon što igrač ubije određen broj zombija dobiti će mogućnost nalaženja i skupljanja novih oružja i ostalih stvari koje mo mogu pomoći u misijama. Stvar je u tome da se ova igra ne razlikuje uvelike od Dead Triggera 2, tako da će svi igrači koji su upoznati s tom igrom znati otprilike o čemu se radi.

S obzirom da su grafika kao i kontrole u Dead Triggeru 2 više nego dobri, slično je i ovdje. Sama igra je ”freemium”, kao i većina FPS-ova koji se mogu skinuti sa Google Playa, što znači da je osnova igre besplatna, ali da se dodaci za igru trebaju dodatno platiti. Ako ste željni zabave u vidu ubijanja hordi krvoženih zombija- ne propustite Kill Shot Virus.

 

  1. Taskzy

Taskzy je još jedna od aplikacija koje automatski otvaraju neke druge aplikacije, s jednom razlikom da ova aplikacija korisniku dopušta kontrolu istog trenutka nakon što se aplikacija otvori. Na primjer, ovom aplikacijom možete automatski pokrenuti bilo koju od vaših omiljenih aplikacija za glazbu i to istog trenutka nakon što ste umetnuli slušalice u vaš uređaj.

Taskzy

 

Postoje vrlo različiti i mnogobrojni ”okidači”, kao što su slušalice, vrijeme i ostale stvari, što znači da bi ova automatska aplikacija trebala raditi s vrlo velikim brojem ostalih aplikacija. Osim automatskog otvaranja Taskzy može i poslati obavijest vama da vi to učinite. Nakon dobivanja obavijesti, korisnik klikom na nju otvara istog trenutka može otvoriti aplikaciju.

Iako Taskzy ne nudi ništa revolucionarno, radi se o jednoj vrlo korisnoj aplikaciji koja će mnogim korisnicima olakšati i ubrzati stvari, jer s ovom aplikacijom ako želimo slušati glazbu, jedino što trebamo učiniti jest umetnuti slušalice u uređaj i to je to. Korisno i u cijelosti besplatno.

 

  1. Injustice 2

Injustice 2 je u biti nastavak igre Injustice: Gods Among Us. Sama igra sadržava dosta osnovnih elemenata svega onoga što smo mogli vidjeti u prvoj igri. Injustice 2 je akcijska igrica koja u sebi sadržava likove iz DC Comics svemira. Sama igra donosi neka poboljšanja u svojim najvažnijim elementima, kao što je mehanika borbe.

Injustice 2

 

Osim toga Injustice 2 isto tako dolazi i sa poboljšanom grafikom u odnosu na svog prethodnika i sve u svemu, bez obzira što se radi o nastavku, igra ima dovoljan broj novina zbog kojih, osim po imenu i nekim osnovnim elementima, igrači neće niti primijetiti da se radi o nastavku.

Injustice 2 je još jedna od ”freemium” igara, što znači da je osnovna igra besplatna, dok se svi dodaci plaćaju. Ako vam  se svidjela orginalna igrica i ako želite još dodatnog sadržaja, Injustice 2 je igra za vas.

 

Piše: I.H.

Komentiraj