PočetnaOstaloPress ReleaseLG predstavlja ultimativni Digital Cinema 4K monitor

LG predstavlja ultimativni Digital Cinema 4K monitor

Najnoviji monitor iz LG-a ima visoku 4K razlučivost te Adobe Color Space

Zagreb, 29. listopada 2014. – LG Electronics (LG) je najavio da će novi 4K monitor (model 31MU97) od sljedećeg tjedna biti dostupan na tržištima diljem svijeta. Napredni LG 31MU97 kombinira razlučivost Digital Cinema 4K (4096 x 2160) s 31-inčnim IPS zaslonom za vrhunski monitor s ultraoštrim prikazom koji zadovoljava standarde DCI (Digital Cinema Initiative). LG 31MU97 posebno je prilagođen profesionalcima koji žele najoštriju sliku za posao ili slobodno vrijeme.

Tako 4K razlučivost ultravisoke kvalitete i vjerne boje ovaj monitor čine idealnim za fotografe, montažere videa i grafičare. Nevjerojatna kvaliteta slike omogućava detaljno i točno retuširanje slike, a profesionalci će cijeniti i visoku točnost prikaza uz bogate i živopisne boje te 10-bitnu dubinu boje.

IPS zaslon ovog monitora podržava preko 99,5 posto Adobe RGB prostora boja i korisnicima pruža više načina i opcija za prikaz boja kako bi zadovoljio širok raspon potreba profesionalaca na području grafičkog dizajna. Dual Color Space omogućava korištenje dvaju različitih načina prikaza boja istovremeno kako bi korisnici mogli usporediti dvije različite perspektive. Također, Digital Cinema 4K monitor podržava hardversku kalibraciju uz LG-ev ekskluzivni softver True Color Pro.

LG 31MU97 je opremljen s nekoliko jedinstvenih, vrhunskih funkcija koji će zadovoljiti i najzahtjevnije profesionalce. Tako je moguće uređivati 4K video sadržaj u idealnoj razlučivosti uz standard Digital Cinema 4K bez skaliranja slike. Uređivanje materijala s punim prikazom boja omogućava podrška za standard DCI koja reproducira boje na realističan način, pokrivajući 97 posto DCI-P3 prostora boja, što je standard za digitalne kino projektore i digitalne kamere. Također, LG 31MU97 dolazi s ergonomskim, zakretnim dizajnom koji nudi maksimalnu praktičnost pri prikazu što većeg dijela slike na zaslonu bez skrolanja ili povlačenja.

„LG-ev Digital Cinema 4K monitor pruža kompaniji izvrsnu priliku za učvršćivanje vodstva na svjetskom tržištu profesionalnih monitora“, rekao je Hyoung-sei Park, voditelj poslovne jedinice IT tvrtke LG Electronics. „Napredne značajke i funkcije ovog monitora čine ga savršenim rješenjem za profesionalce koji traže vrhunski monitor sa svom trenutno dostupnom tehnologijom.“

LG 31MU97 će od studenog biti dostupan i na hrvatskom tržištu po preporučenoj cijeni od 10.699 kuna.