PočetnaOstaloPress ReleaseCanon će za posjetitelje sajma FESPA 2015 oživjeti svijet tiska

Canon će za posjetitelje sajma FESPA 2015 oživjeti svijet tiska

ZAGREB, 21. travnja 2015. Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, na sajmu FESPA 2015 (od 18. do 22. svibnja 2015. u Kölnu) predstavit će potpuno integriran portfelj proizvoda širokog formata namijenjenih grafičkim umjetnostima, pružajući na taj način svojim korisnicima priliku da povećaju rast poslovanja. Tvrtka će kroz različite primjere, demonstracije uživo i detaljne vođene ture kroz primjene specifične za pojedine branše pokazati kako korisnici mogu dodati vrijednost, stvoriti nove izvore prihoda i otvoriti nova tržišta korištenjem najnovijih inovacija u tisku širokog formata.

Canonov nastup (paviljon 9, štand Y10) osmišljen je tako da posjetitelje provede kroz iskustveno putovanje koje istražuje kako tisak širokog formata pomiče granice kreativnosti kod dizajnera, ali i u tvrtkama koje pružaju usluge tiska. Canon će demonstrirati da tisak nije samo moćan medij za statične grafike, nego da može i dodati vrijednost digitalnim i online platformama i transformirati davatelje usluga tiska u strateške komunikacijske partnere.

Podijeljen u tri tematske zone za 2015., Canonov štand prikazat će mogućnosti tiska širokog formata i ispitati ključne trendove u područjima kao što su maloprodaja, ambalaža i promocija te dizajn do proizvodnje. Svaka zona jasno će demonstrirati kako širina i snaga Canonova portfelja širokog formata mogu pomoći korisnicima da postanu profitabilniji, bez obzira na to dolaze ili iz svijeta tiska, dizajna ili proizvodnje.

Tehnologije koje će biti demonstrirane na štandu uključuju:

• *Océ Arizona 480GT, višenamjenski UV plošni uređaj za tisak koji daje otisak blizak fotografskoj kvaliteti na čvrstim ili fleksibilnim medijima za tisak. Opremljen je s pet individualnih tintnih kanala i mogućnošću tiska dekorativnog uzorka ili bijelog sloja na različitim medijima. Među mogućim primjenama nalaze se maloprodaja, tisak postera (uključujući i one za osvijetljene oglase), ali i primjena u preciznim umjetnostima te posebne i industrijske primjene. Na sajmu FESPA će se Arizona 480 GT koristiti i za demonstraciju nove UV stvrdnjavajuće tinte oznake IJC257, namijenjene svim uređajima iz serija Océ Arizona 300, 400 i 600. Ovu tintu karakterizira izvrsno prianjanje na velik broj čvrstih i fleksibilnih medija za tisak za unutarnju i vanjsku primjenu, izvrstan gamut boja i satensko-matirani izgled.
  • .
  • *Océ Arizona 6170XTS, plošni uređaj za tisak velikih volumena sa sedam boja, namijenjen za tiskare koje izrađuju postere i materijale za izloge, a godišnje izrađuju više od 30 000 m² tiskanog materijala na čvrstim medijima. Utemeljen na nadmoćnoj kvaliteti tiska uređaja Arizona, ovaj model fokusiran je na pružanje visoke produktivnosti i optimiziran za efikasan i brz tisak na čvrstim medijima. Opremljen je posebno velikim vakuumskim stolom dimenzija 2,5 x 3,05 m koji omogućuje da su predmeti na koje se tiska i mediji za tisak nepomični tijekom ispisivanja te nudi brzinu tiska do 155 m2 po satu. Brzina u produkcijskom načinu tiska iznosi 100 m2 po satu, što uređaj Océ Arizona 6170 XTS čini savršenim za obradu poslova velikog volumena na čvrstim medijima.
  • .
  • *Océ ColorWave 900, 42-inčni uređaj za tisak koji koristi beskonačnu traku te nudi sirove brzine tiska do 1000 m2 po satu i nenadmašan produkcijski potencijal od otprilike 430 otisaka formata A0 po satu. Savršen za velik broj primjena u grafici, uključujući maloprodajne postere, materijale za izložbe i sajmove, materijale za podove i maloprodajni namještaj, ali i tehničke crteže i karte.
  • .
  • *Océ ColorWave 700, predstavljen u veljači 2015. koji na sajmu FESPA 2015 doživljava svoju europsku premijeru. Ovaj model pruža izvrsnu fleksibilnost uz pomoć najnovije inačice tehnologije Océ CrystalPoint te nudi tisak na premazane, nepremazane i posebne medije i podržava medije debljine do 0,8 mm što ga čini prikladnim za jedinstveno širok spektar unutrašnjih i kratkotrajnih vanjskih primjena, uključujući postere, platna, tapete i transparente.
  • .
  • *Canon imagePROGRAF iPF9400, koji uključuje Canonov pigmentni tintni sustav s 12 boja LUCIA EX i nudi najbolje rezultate u tisku fotografija, preciznim umjetnostima i produkcijskom tisku osjetljivom na boju.

Pored produkcijske tehnologije, digitalnih stolova za rezanje i cjelokupne ponude Canonovih medija za ispis, posjetitelji štanda imat će priliku upoznati se s Canonovim rješenjima za radne procese koja omogućuju tvrtkama da posao obavljaju efikasno i produktivno i iskoriste opremu na najbolji mogući način.

Posjetitelji će na štandu imati priliku vidjeti različite primjene uživo u svakoj od tri teme kao i pregledati ažuriranu knjigu „Look Book“ za uređaje Arizona koja istražuje širinu primjena koje omogućuje njihova tehnologija. Prvi će put biti dostupna i nova knjiga „Look Book“ koja se bavi područjima primjene uređaja Océ ColorWave.

Mathew Faulkner, europski voditelj marketinga za tisak širokog formata u tvrtki Canon Europe, kaže: “FESPA 2015 savršeno je mjesto na kojemu možete ispričati zajedničku priču o tome što je moguće s pravilno postavljenim produkcijskim procesom. Stoga istražujemo niz vertikalnih procesa i uživo vodimo posjetitelje kroz svakodnevne scenarije koji pokazuju kako se Canonov tisak širokog formata koristi u kontekstu uspješnog poslovanja, inspirirajući na taj način tvrtke koje se bave tiskom, ali i krajnje korisnike i kupce tiska.“

“Ova branša neprekidno se razvija i moramo pomoći davateljima usluga tiska da ostanu uvijek korak ispred – bilo tako da ponudimo širi raspon primjena tiska ili da pomognemo njihovim kupcima da uvide kako tisak širokog formata može podržati druge komunikacijske platforme, primjerice one online i digitalne. Bez obzira na to iz kojeg segmenta posjetitelj dolazi, Canonov štand ima što pokazati. Veselimo se prilici da razgovaramo o novim izazovima i uzbudljivim prilikama s kojima su naši posjetitelji suočeni.”

Canon Europe će na sajmu FESPA ove godine prikazati i produkcijski tintni pisač za fotografije DreamLabo 5000. Predstavnici tvrtke Canon Europe nalazit će se na licu mjesta na štandu D95 u paviljonu 8 da bi demonstrirali uslugu za tisak fotoknjiga profesionalne kvalitete hdbook™ koju pogoni Canon, kao i razgovarali s posjetiteljima o najnovijim trendovima i razvoju rastućeg tržišta fotoknjiga.