Nakon predstavljanja svojeg novog uređaja Galaxy Note 8, Samsung je zagolicao maštu mnogima najavom vlastitog pametnog zvučnika. Iako se ne zna datum kada bi se zvučnik mogao pojaviti na tržištu, ni kada će službeno biti predstavljen, jasno je kako nas nove stvari uvijek zainteresiraju. Jedina stvar koju su otkrili iz Samsunga jest činjenica kako će novi zvučnik biti zadužen da stvori savršeno i jedinstveno iskustvo korištenja doma.

Činjenica da će se pametni zvučnik pojaviti na tržištu jest zanimljiva, no mnoge još više zanima na kojim će temeljima funkcionirati. Naime, Samsung je u posljednje vrijeme u prvi plan počeo gurati svoj inteligentni sustav Bixby i bit će zanimljivo vidjeti da li će se taj sustav nalaziti i na pametnom zvučniku.

Krajnji korisnici za sada još uvijek ne mogu biti zadovoljni navedenim sustavom, jer postoje druga kvalitetnija rješenja na tržištu. Ipak, užurbani razvoj Bixbyja daje naslutiti kako će Samsung i dalje u prvi plan gurati taj sustav.

Sustav Bixby već se nalazi na nekoliko uređaja, među kojima svakako vrijedi istaknuti i Samsungov pametni hladnjak. Ako Samsung zbilja želi stvoriti jednu sinergiju unutar doma, vrlo vjerojatno će sve pametne uređaje u kući pokušati uskladiti. U tom slučaju, Bixby se nameće kao savršeno rješenje koje će omogućiti Samsungu dodatnu personalnost i razvoj.

Piše: D.Ž.

Komentiraj