Dok se do ispričnice u javnim ustanovama dolazi sve teže, Zagrebački ZET krenuo je u drugom smjeru. Naime, poznati javni prijevoznik uvodi sustav kojim bi se donekle riješio problem kašnjenja i nervoze putnika tijekom vožnje. Iako u ZET-u imaju već podosta iskustva s izdavanjem potvrda o kašnjenju, nove mjere ubrzat će postupak jer do ispričnice putnici mogu doći i putem Interneta.

Izdavanje ispričnica kreće od sljedećeg tjedna

Probne e-ispričnice počinju s izdavanjem prvog dana nove školske godine, 4. rujna. Međutim, neće samo školarcima biti od pomoći. Ispričnicu će ZET-ovci, u slučaju velikih zastoja u prometu, izdati neovisno o tome kasni li netko na posao, fakultet ili neku drugu važnu lokaciju. Ako se i vi koristite jednim od „sporijih“ tramvaja ili buseva, sve što trebate jest ispuniti formular na stranicama ZET-a, te uz osobne podatke napisati vrijeme i liniju zbog koje ste zakasnili.

Ispričnice će se izdavati za tramvaje i buseve

U sjedištu prijevoznika provjerit će zahtjev, te putem maila putnicima poslati potvrdu ili odbijenicu. „Svaka će potvrda biti personalizirana, odnosno imat će ime, prezime i posebne oznake, neće se moći zloupotrebljavati,“ izjavio je ZET-ov glasnogovornik Tomislav Jurić. S obzirom na spomenute kontrole, lažni zahtjevi neće upaliti, a novi sustav svakako će pomoći putnicima kojima je potvrda potrebna. Ipak, treba napomenuti da će se ispričnice izdavati samo za kašnjenja duža od 15 minuta.

Piše: D.S.

Komentiraj