Razvoj novih tehnologija tjera nas da se redovito prilagođavamo novim trendovima. Mnogi od nas sjetit će se vremena kada smo u automobilima vozili one strašno velike papirnate karte na kojima smo nerijetko povećalom morali tražiti mjesto ili ulicu u koju želimo stići. Danas, rijetko tko takvu kartu ima u svojem automobilu, jer GPS je postao standard kada je navigiranje u pitanju.

Kada poželimo stići na neku nepoznatu destinaciju, prvo što ćemo danas učiniti jest utipkati adresu odredišta u GPS uređaj ili pametni telefon. Zahvaljujući blagodatima tehnologije, uređaj će nas navoditi kuda trebamo voziti i odvesti do točno određenog mjesta što je kvalitetnije moguće.

Mnogi vozači stoga danas veliku pozornost obraćaju na takav uređaj za vrijeme vožnje, pa je to natjeralo centar za polaganje vozačkog ispita Velike Britanije da se prilagodi modernom načinu vožnje.

Od prosinca ove godine u Velikoj Britanije, ispitanici koji će polagati ispit vožnje morat će slijediti upute GPS uređaja. Ispitivač će prilikom ulaska u automobil u GPS uređaj utipkati adresu na koji ga novopečeni vozač mora odvesti.

Na taj način bit će testirano snalaženje vozača u uvjetima kakve danas koristi više od polovice vozača. Ministar prometa Velike Britanije je napomenuo kako se svijet mijenja, pa samim time i vožnja automobila.

Stoga, ključno je prilagoditi se novim trendovima, u što spada i navigiranje cestama putem GPS uređaja ili pametnih telefona.

Piše: D.Ž.

Komentiraj