Školarci u Hrvatskoj čine jako veliki sektor i potreba za kvalitetnim portalom koji im pruža sve potrebne informacije i više je nego velika. Portali namijenjeni studentima i školarcima sve su češći na našem internet prostoru, no malo koji se može pohvaliti dugom tradicijom postojanja. Ovih dana portal www.skole.hr slavi svoju 10-u godišnjicu postojanja i kao takav čine jednu od okosnica za sve školarce u Hrvatskoj.

Portal Škole.hr pokrenut je od strane Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, a na poticaj Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa. Plan je bio da se izgradi jedinstveno virtualno središte na kojem će školarci moći dobiti sva potrebna znanja i informacije koje im u datom trenutku i trebaju. S godinama je ovaj portal zaista to i postao i danas čini okosnicu za sve portale koji su namijenjeni toj šarolikoj publici.

 

portal za skole

Statistike koje su predstavljene govore kako se na portalu radi sjajan posao. U tih 10 godina postojanja na portalu je objavljeno više od 11 tisuća tekstova, a i mnoštvo stručnih radova učenika i profesora. Da se radi kvalitetno, dokazuju i brojke posjećenosti koje govore kako je u 10 godina postojanja portal posjećen više od 12 milijuna puta.

Vjerujemo kako će ovaj portal i dalje predvoditi nove generacije učenika prema uspješnom okončanju obrazovanja. Želimo im puno uspjeha u redu i da još dugo budu središte za sve bitne informacije koje učenici u školskim klupama trebaju.

Piše: D.Ž.

Komentiraj