Microsoft je govorio riječima punim hvale za svoj Edge web preglednik, kada je predstavljao Windows 10. Tako su se iz Microsofta pojavile i tvrdnje o brzini preglednika i njegovoj štednji baterija, naglašavajući superiornost nad konkurentima kao što su Mozilla Firefox i Opera. Microsoft je plasirao i najoštriju kritiku za Google Chrome, koji je tada, a i sada, daleko najpopularniji internetski preglednik na svijetu.

Međutim, incident koji se nedavno zbio na microsoftovoj prezentaciji Azure programa, natjerao je voditelja da tijekom prezentacije instalira Chrome na računalo.  Sve se činilo da ide glatko da bi na polovici prezentacije Edge jednostavno odbio poslušnost i voditelj je bio prisiljen na konkurentske opcije. Donosimo Vam video gdje sve možete vidjeti i sami. Sporni trenutak se nalazi na 37-moj minuti videa.

U tom je trenutku voditelj pokušao pokazati kako je lako migrirati vaše podatke na Azure, što je glavna točka prezentacije – koristeći Edge. Međutim, umjesto da sve glatko prođe, Edge je jednostavno zablokirao i odbio surađivati.

Nakon toga voditelj se prebacuje na pouzdanu verziju web preglednika. “Dakle, dok ovdje govorimo, idem instalirati Chrome”, nakon čega se i sam voditelj počinje smijati. Publika, bez sumnje zabavljena tim razvojem događaja, također se počela smijati i pljeskati dok je dok je voditelj bio prisiljen otići na Googleovu web stranicu i preuzeti Chrome tijekom svoje prezentacije.

Voditelj je još dodao sarkastično: “Nećemo pomoći da Google postane bolji”. Nakon instalacije Chromea prezentacija se nastavila bez ikakvih problema. Nije ovo jedini gaf na prezentacijama Microsofta, bilo ih je mnogo.. Čak i u prisustvu Bill Gatesa dešavale su se i gore stvari …

Piše: D.Ž.

5 Komentari

  1. jaka stvar…na windowse instlirati crome to zna i moja baba :)…neka probaju na android instalirati edge…

  2. da, zašto prezentator nije koristio Internet Explorer 11, koji se i dalje u Windowsima 10 (i odlično radi)?
    Ili je vijest lažnjak ili bi frajeru trebalo pljusnuti jedan otkaz…

Komentiraj