Japan je poznat po tome da tamo niču apsurdne ideje, koje narijetko poprimaju i svjetske razmjere. Nova koja se pojavila na japanskom aerodromu Narita, na prvi će vam se pogled činiti suluda i smiješna. No, kada malo bolje razmislimo i ne graniči s ludošću, jer razotkriva i rješava veliki problem koji cijelo čovječanstvo ima.

Pametni telefoni puni su bakterija, i sami korisnici uopće nisu svjesni što se sve krije na dodirnim zaslonima njihovih uređaja. Uzrok toga je što pametne telefone koristimo u svim situacijama, kada jedemo, spavamo, pa čak i kada vršimo nuždu. Nova japanska ideja upravo zbližava spomenuta dva pojma – nuždu i pametne telefone.

Netko u Japanu domislio se ideje kako bi bilo pametno uz standardni WC papir, postaviti i WC papir za čišćenje pametnog telefona. Tako na aerodromu u Nariti sada imaju na WC-u dva papira. Iako se ideja čini smiješna i razotkriva koliko smo zapravo ovisni o pametnim telefonima, ona nam ujedno omogućava i zdraviji život. Kada bismo povremeno obrisali zaslone pametnih uređaja, sigurno je da bismo uspjeli spriječiti nakupljanje velikog broja bakterija. Tako je luda ideja dobila pokriće, a naredni će mjeseci pokazati da li će poprimiti i svjetske razmjere.

Komentiraj