Nije prvi put da pišemo o tome kako su se klinci zaigrali na tabletima ili pametnim telefonima pa potrošili velike svote novca svojim roditeljima. Ovog puta priča nas vodi u Veliku Britaniju, točnije u gradić Chorley, gdje je nestašni 11-godišnjak uspio potrošiti 6000 funti u samo jednoj igri.

Nije neuobičajeno da se djeci dade tablet ili pametni telefon da igraju igre. No, kada vi kao roditelj u tim igrama povežete svoj bankovni račun i tako omogućite kupnju aplikacija ili nekih dodatnih značajki, tada se stvari mogu zakomplicirati.

Osjetili su i to roditelji prije spomenutog dječaka, koji su ostali šokirani im je na naplatu stigao račun od 6000 funti.

Navikli su kako njihov klinac povremeno potroši koju sitnu svotu na neko dobro koje otključa u igri, no ovog puta stvari su prešle svaku mjeru.

Naime, dječak je unutar igre želio otključati nove mogućnosti, pa je kupovao nadogradnje koje su koštale i po 99 funti. Otac dječaka istaknuo je kako je u samo 5 minuta uspio potrošiti 700 funti, dok se u pola sata taj iznos popeo na čak 1100 funti.

Srećom po roditelje, Apple je odlučio oprostiti ovaj dug, jer je shvatio kako se radi o ‘nesretnom’ slučaju.

Vi dragi roditelji pripazite što vaša djeca rade na vašim uređajima, da i vama ne stigne neki veliki računa na naplatu. Neće Apple uvijek biti ovoliko popustljiv.

Piše: D.Ž.

Komentiraj