Mobile World Congress u Barceloni donio nam je mnoštvo zanimljivih uređaja, a samo dio njih uspjeli smo pohvatati i objaviti na portalu. Jasno, ogroman je to sajam na kojem je gotovo nemoguće pohvatati sve novotarije i sve što se nudi. Ipak, u javnost je ovih dana došao jedan uređaj koji je predstavljen na Mobile World Congressu, a mogao bi uvelike promijeniti način na koji komuniciramo s osobama drugih država.

Travis je uređaj veličine malo manje od prosječnog miša za računalo. Lagan je i jednostavan za korištenja, a njegova glavna uloga je provođenje govora na čak 80 svjetskih jezika. Kada je u online modu, ovaj uređaj može bez problema prevoditi riječi i rečenice na čak 80 svjetskih jezika. Također, može raditi i bez internet veze, a u tom offline modu sposoban je prevoditi 20 najpopularnijih jezika.

Uređaj izvorno dolazi ih Nizozemske, ali je na njegovom razvoju radilo više timova iz više zemalja. Ono što je zanimljivo jest da uređaj ima i karakteristike umjetne inteligencije, pa će paralelno s vama učiti jezik. Odnosno, uređaj će se s vremenom prilagođavati vašem govoru i na taj način ostvarivati još bolji prijevod.

Testiranje uređaja je u tijeku, a prema dostupnim informacijama Travis bi se u prodaji mogao naći već sredinom ove godine. Njegova cijena u razdoblju prednarudžba trebala bi iznositi 99 dolara, dok bi se u kasnijem periodu trebala popeti na 199 dolara.

Ako se zbilja radi o tako dobrom uređaju kao što ga je ekipa na Mobile World Congressu predstavila, onda kupaca neće nedostajati.

Piše: D.Ž.

Komentiraj