Zagreb, 19. travnja 2017. – HP je predstavio nova stolna i „all-in-one“ računala za komercijalnu upotrebu u svojoj liniji najsigurnijih i najfunkcionalnijih računala na svijetu[i].

Osim što nastavljaju niz najboljih sigurnosnih rješenja tvrtke, nova stolna računala i „all-in-one“ računala HP Elite uključuju napredne performanse i svestran dizajn, moderniziraju poslovni izgled te istovremeno štite sigurnost uređaja, podataka i osobnih podataka zaposlenika.

HP Elite line of Desktops and AiOs

 

Stolna i „all-in-one“ računala čine gotovo polovicu prodaje komercijalno dostupnih računala[ii] i predstavljaju ključnu tehnologiju za tvrtke i organizacije. Upravo je zato HP u novoj seriji stolnih računala HP EliteDesk 800 i „all-in-one“ računala HP EliteOne 800 predstavio niz jedinstvenih novosti u industriji:

  • Novo redizajnirano „all-in-one“ računalo EliteOne 800 G3 prvo je komercijalno dostupno „all-in-one“ računalo s kamerom na obje strane[iii] i zaslonom na dodir s premazom protiv odsjaja[iv], što ga čini idealnim alatom za komunikaciju s klijentima ili za jednostavniju suradnju.
  • Najnoviji HP EliteDesk 800 G3 Tower najsnažnije je komercijalno dostupno stolno računalo[v] s najnaprednijim opcijama konfiguracije[vi] te prvo komercijalno dostupno računalo s certifikatom VR[vii] – idealno za tvrtke koje žele tehnologiju koja ne zastarijeva i pruža inovativne značajke.

HP EliteDesk 800 Desktop Mini G3 65W front left facing

  • Njegova umanjena verzija – HP EliteDesk 800 G3 Desktop Mini – najmanje je poslovno stolno računalo na svijetu[viii] i najizdržljivije HP-ovo poslovno stolno računalo unutar standarda Ultra Small Form Factor (USFF)[ix], idealno za klijente koji žele računalo integrirano u ekran ili žele uređaj koji ne zauzima mnogo prostora.
  • Stolno računalo HP EliteDesk 800 G3 Desktop Mini 65W dokaz je da veličina nije važna. To je minijaturno stolno računalo na steroidima koje nosi titulu najmanjeg i najsnažnijeg poslovnog stolnog računala na svijetu[x] osmišljenog za klijente koji ne trebaju puno prostora za veliku produktivnost.

 

HP EliteOne 800 G3 AiO 23 Stand Progession

 

„Radna snaga milenijske generacije zahtijeva uzbudljive uređaje koji potiču kreativnost i otvorenu razmjenu ideja, a poslodavci trebaju tehnologiju koja dobro izgleda u njihovim prohodnim radnim prostorima te je napredna i sigurna bez ograničavanja produktivnosti njihovih zaposlenika“, izjavio je Benoit Bonnafy, potpredsjednik, Business Personal Systems EMEA, HP Inc.

„Najnovija linija stolnih i „all-in-one“ računala Elite odražava viziju poslovanja, kao i želje zaposlenika, objedinjavanjem predivnog dizajna i uzbudljivih značajki i performansi koje zadovoljavaju, pa čak i premašuju zahtjeve sigurnosti u svim poslovnim okruženjima.“

Više od 100 milijuna komercijalno dostupnih stolnih računala trenutačno u upotrebi starije je od četiri godine[xi]. Tvrtke tako ostaju izložene pred 200% većim brojem neovlaštenih pristupa koji ciljaju uređaje u krajnjim točkama[xii] koji nemaju performanse i uštede energije koje nude suvremeni uređaji.

Prelaskom na novu seriju stolnih računala EliteDesk 800 i „all-in-one“ računala EliteOne 800 tvrtke dobivaju integrirane, a ne pridružene sigurnosne značajke, uključujući prvo i jedino sigurnosno rješenje na razini BIOS-a sa značajkom samopopravljanja, SureStart Gen3 s otkrivanjem prekida izvođenja programa[xiii], i nedavno predstavljenu aplikaciju za pametne telefone HP WorkWise, prvu aplikaciju za otkrivanje neovlaštenih izmjena na računalu[xiv].

Cijene i dostupnost[xv]

Serija EliteDesk 800 G3 – uključujući Tower, Small Form Factor (SFF) i Desktop Mini – sada je dostupna već od 6299 kuna s uključenim PDV-om. EliteOne 800 G3 sada je dostupan već od 7499 kuna s uključenim PDV-om. Više informacija o računalima HP Elite potražite na web-adresi www.hp.com/go/elite.

[i] Na temelju HP-ovih jedinstvenih i sveobuhvatnih sigurnosnih značajki bez dodatnih troškova i kompleta HP Manageability Integration Kit koji upravlja svim aspektima računala, uključujući hardver, BIOS i softver, uz pomoć alata Microsoft System Center Configuration Manager, među dobavljačima s godišnjom prodajom od više od milijun jedinica od studenog 2016., za računala HP Elite s Intel® Core® procesorima 7. generacije, Intel® integriranom grafikom i Intel® WLAN-om.

 

HP EliteOne 800 G3 AiO 23 Front Right Facing

 

[ii] IDC WW 3Q16 Quarterly PC & Tablet Forecast, studeni 2016.

[iii] Na temelju prodaje „all-in-one“ računala od 11. siječnja 2017. među dobavljačima s godišnjom prodajom od više od milijun računala s operativnim sustavom Windows Pro i kamerom na obje strane.

[iv] Na temelju prodaje „all-in-one“ računala od 11. siječnja 2017. među dobavljačima s godišnjom prodajom od više od milijun računala s operativnim sustavom Windows Pro i zaslonom s premazom protiv odsjaja.

[v] Na temelju prodaje stolnih računala za komercijalnu upotrebu od 10. siječnja 2017. među dobavljačima s godišnjom prodajom od više od milijun računala s Intel® procesorima 7. generacije ili procesorima AMD Pro, operativnim sustavom Windows Pro, grafičkom karticom GTX1080 ili AMD RX480 i napajanjem od 500 W.

[vi] Na temelju prodaje stolnih računala za komercijalnu upotrebu od 10. siječnja 2017. među dobavljačima s godišnjom prodajom od više od milijun računala s 5 odjeljaka, 4 utora, 12 USB priključaka, dva M.2 priključka i operativnim sustavom Windows Pro.

[vii] Na temelju prodaje stolnih računala od 10. siječnja 2017. među dobavljačima s godišnjom prodajom od više od milijun računala s operativnim sustavom Windows 10 Pro i grafičkom karticom NVIDIA® GeForce® GTX™ 1080 ili AMD RX480 s certifikatom HTC VIVE.

[viii] Na temelju prodaje HP-ovih poslovnih stolnih računala unutar standarda USFF od 19. siječnja 2017. koja imaju zapremninu manju od 2 litre, Intel procesore 6. ili 7. generacije, procesore AMD Pro, integrirano VESA postolje i VGA priključak, 6 USB ulaza, operativni sustav Windows 7 Pro, Windows 8.1 Pro ili Windows 10 Pro te su u skladu sa standardom TPM i prošla su deset ispitivanja prema standardu MIL-STD 810G.

[ix] Na temelju prodaje HP-ovih poslovnih stolnih računala unutar standarda USFF od 19. siječnja 2017. koja imaju zapremninu manju od 2 litre, Intel procesore 6. ili 7. generacije, procesore AMD Pro, integrirano VESA postolje i VGA priključak, 6 USB ulaza, operativni sustav Windows 7 Pro, Windows 8.1 Pro ili Windows 10 Pro te su u skladu sa standardom TPM i prošla su deset ispitivanja prema standardu MIL-STD 810G.

[x] Na temelju prodaje poslovnih stolnih računala od 19. siječnja 2017. među dobavljačima s godišnjom prodajom od više od milijun računala s Intel procesorima 4., 6. ili 7. generacije ili procesorima AMD Pro.

[xi] Interno istraživanje tvrtke Intel, 2016.

[xii] Izvješće tvrtke Verizon, 2016 Data Breach Investigations Report, 2016.

[xiii] Na temelju prodaje računala konkurenata od 1. prosinca 2016. s godišnjom prodajom od više od milijun računala s otkrivanjem na razini BIOS-a i značajkom samopopravljanja, otkrivanjem napada u memoriji izvođenja programa, BIOS konfiguracijom i pravilima o zaštiti podataka.

[xiv] Na temelju prodaje glavnih konkurenata od 1. studenog 2016., za računala sa sigurnosnim značajkama, performansama i značajkama ispisa kojima se upravlja putem pametnog telefona.

[xv] Procjena maloprodajnih cijena. Stvarne cijene mogu se razlikovati.

P.R.

 

Komentiraj