Canon Europe proširuje ponudu rješenja širokog formata predstavljanjem novog 64-inčnog pisača s valjcima Océ Colorado na sajmu FESPA 2017

 Zagreb, 14. ožujka 2017. – Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač slikovnih rješenja, planira na sajmu FESPA 2017 (Messe Hamburg, od 8. do 12. svibnja 2017.) predstaviti svoju novoproširenu ponudu rješenja za tisak na velike formate.

Hit Canonova štanda na FESPA-i bit će premijerno predstavljanje (za regiju EMEA) uređaja Océ Colorado 1640 – Canonova novog 64-inčnog uređaja za tisak s valjcima utemeljenog na tehnologiji UVgel. Bit će izložena dva modela tog novog uređaja, pa će se posjetitelji sami moći uvjeriti u izvanrednu produktivnost, kvalitetu i svestranost primjena koji se mogu postići uz tehnologiju UVgel potpomognutu industrijskim dizajnom i automatizacijskim značajkama koje uređaj donosi. Posjetitelji će moći vidjeti svestranost uređaja za tisak Océ Colorado 1640, uključujući ispis grafike za zidove i podove, natpisa, fototapeta, postera i reklamnih materijala sa stražnjim osvjetljenjem.

Océ Colorado 1640
Océ Colorado 1640

 

Mark Lawn, direktor grupe za grafiku i komunikacije u Canonu Europe, komentirao je: “Predstavljanjem uređaja Océ Colorado 1640 – uz naše serije Arizona, imagePROGRAF i ColorWave koje su vodeće na tržištu – možemo pomoći još većem broju davatelja usluga tiska na velike formate da istraže nove mogućnosti poslovanja. Očekujemo da Canonova tehnologija UVgel bude pozitivni pokretač daljnje evolucije u digitalnom sektoru ispisa na velike formate, predstavljajući značajan korak naprijed u produktivnosti i raznolikosti primjena na tržištu koje se u zadnjih nekoliko godina razvijalo samo malim koracima kako su sazrijevale najkorištenije tehnologije.“

Na sajmu FESPA 2017 Canon će predstaviti i visoku produktivnost uređaja Océ Arizona 6170 XTS – modela iz svoje serije Océ Arizona 6100 s vrha ponude koji je trenutačno implementiran u više od 100 okruženja u cijeloj regiji EMEA. Predstavit će ga uživo kroz ispis strukturnih postolja na medijima poput kartona. Ova primjena koja je inače rezervirana za mjesta prodaje tipična je za današnje zahtjeve klijenata, posebice davatelja usluga tiska, i traži superiornu kvalitetu i dosljednost uparenu s proizvodnim potrebama do 100 000 četvornih metara godišnje.

Océ Arizona 6170 XTS
Océ Arizona 6170 XTS

 

Arizona 1280GT bit će na štandu i dostupna za demonstraciju tijekom cijelog događanja kako bi pokazala automatizirani tijek rada ispisa i rezanja pomoću novog sustava Océ Auto Pilot kao dijela digitalnog stola za rezanje Océ ProCut. Océ Auto Pilot bio je predstavljen kao prototip na sajmu drupa 2016, a zajednički su ga razvili Canon i Zünd Skandinavien. Taj uređaj nudi značajna poboljšanja u produktivnosti uz dramatično smanjenje potreba za intervencijama rukovatelja u završnoj fazi.

Océ Auto Pilot koristi Canonovu slikovnu tehnologiju EOS da bi prepoznao vlasničke registrirane znakove na otisnutim medijima. Rješenje automatski prepoznaje i pokreće istovremeno rezanje, savijanje ili djelomično rezanje na predlošcima svih uzoraka i materijala na specijaliziranom stolu prema pojedinačnim specifikacijama za završnu obradu, bez obzira na podlogu. Time se uvodi razina automatizacije koja je prethodno bila moguća samo kod proizvodnje većih količina identičnih materijala.

Canon će predstaviti i Océ ColorWave 700 za razne grafičke primjene i Océ ColorWave 910 sa slagačem velikog kapaciteta namijenjen proizvodnji postera velikom brzinom.

Uz to, na FESPA-i 2017 bit će dva modela iz Canonove serije imagePROGRAF PRO: PRO-4000 koji proizvodi fotografije i tisak umjetničkih uradaka najviše kvalitete i PRO-6000S koji uz veliku produktivnost nudi ispis za primjene kao što su fotoplatna, natpisi i drugi premium fotografski proizvodi.

Pokazujući sav potencijal za davatelje usluga tiska na velike formate kako bi svojim klijentima ponudili širi portfelj materijala kojim će zadiviti korisnike, Canon će izložiti i digitalni tonerski tiskarski stroj imagePRESS C750 za proizvodnju cijelog niza marketinških materijala, uključujući one za pridobivanje kupaca kao što su razglednice za izravno slanje i natpisi za vrata.

P.R.

Komentiraj