PočetnaOstaloPress ReleaseCanon drži prvo mjesto na globalnom tržištu digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima...

Canon drži prvo mjesto na globalnom tržištu digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima već deset godina zaredom

Tvrtka Canon Inc. priopćila je da Canonovi digitalni fotoaparati (digitalni SLR fotoaparati i kompaktni fotoaparati) već deset godina (2003. – 2012.) drže prvo mjesto na svjetskom tržištu digitalnih fotoaparata sa zamjenjivim objektivima po broju prodanih proizvoda.

Uz zamjenjive objektive Canon razvija i vlastite ključne komponente – slikovne senzore CMOS i slikovne procesore – koji se koriste u Canonovim fotoaparatima sa zamjenjivim objektivima, a najnaprednije od tih tehnologija ugrađuje u svoju vrhunsku seriju EOS-1D. Primjenom tih tehnologija i na druge modele Canon je uspješno stvorio naprednu liniju proizvoda koji učinkovito ispunjavaju potrebe širokog raspona korisnika, od profesionalaca do korisnika početnika, što mu je omogućilo zadržavanje vodećeg udjela na globalnom tržištu.

Godine 2003., u osvit digitalnih SLR fotoaparata, Canon je predstavio svoj revolucionarni model EOS 300D Digital, kompaktan i lagan, za korištenje jednostavan fotoaparat koji je utro put razvoju tržišta digitalnih SLR fotoaparata te istodobno osvojio vodeći udio na svjetskom tržištu. Otada je Canon, u svojoj trajnoj težnji prema visokoj kvaliteti slike, predstavio brojne modele namijenjene naprednim korisnicima amaterima koji nude neke od najviših razina performansi u svojoj klasi. U takve se ubraja serija EOS 5D, koja je otvorila vrata videosnimanju na digitalnim SLR fotoaparatima.

Canon je 2012. proslavio 25. godišnjicu predstavljanja sustava EOS te obilježio desetu uzastopnu godinu na vodećoj poziciji na svjetskom tržištu. Te je godine Canon predstavio kompaktni model EOS M, čiji je cilj bio proširiti bazu korisnika Canonovih modela s osnovnom razinom znanja, te model EOS 6D, najmanji i najlaganiji[2] digitalni SLR fotoaparat na svijetu, opremljen 35-milimetarskim CMOS senzorom punog kadra, koji je pridonio rastu segmenta naprednih amaterskih korisnika.

Ove godine Canon je predstavio model EOS 100D, najmanji i najlaganiji2 digitalni SLR fotoaparat na svijetu opremljen APS-C senzorom, čime je obogatio svoju liniju proizvoda modelom koji i dolikuje vodećoj marki u fotografskoj industriji te potvrdio svoju odlučnost da i jedanaestu godinu zaredom zadrži vodeći položaj na svjetskom tržištu.

Canon proizvodi fotoaparate još od osnutka tvrtke 1937. te će nastaviti usavršavati svoje raznovrsne slikovne tehnologije utemeljene na vlastitim osnovnim optičkim tehnologijama u nastojanju da proizvede izvrsne i pouzdane objektive i fotoaparate koji ispunjavaju različite potrebe fotografa – od korisnika početnika do naprednih amatera i profesionalaca – te pritom pridonese širenju fotografske i videografske slikovne kulture.