Glavne značajke:

  • Robustne izrade po US vojnom standardu ovaj Chromebook je testiran na pad sa visine od 122cm i tipkovnica otporna na tekućine.
  • Duga izdržljivost baterija od 12 sati
  • Izrada bez ventilatora za hlađenje garantira potpuno tihi rad
  • IPS zaslon od 11,6 inča dolazi u dvije varijante sa i bez osjetljivosti na dodir

LAS VEGAS, (3 siječanj 2017) Acer je objavio dostupnost svog najnovijeg Chromebooka pogodnog za škole i edukacijske centre, Acer Chromebook 11 N7 (C731) s poboljšanim značajkama izdržljivosti. Osim toga, nudi i  dugotrajno trajanje baterije i dizajn bez ventilatora, što je dobar izbor za škole i edukacijske centre koji žele pouzdanu, snažan i tih uređaj za učenje svojih polaznika.

Prema izjavi Acerovog direktora prozvodnje, Johna Miedema,  “Chromebook su postali de facto standard za obrazovne ustanove u mnogim zemljama”. Prema podacima tvrtke Gartner, Acer Group je vodeća svjetska Chromebook marka s više od 33 posto tržišnog udjela u 2015. godini.

Trajnost i dizajn Acerovog Chromebooka 11 N7 (C731) osiguravaju maksimalnu iskoristivost uređaja u edukacijske svrhe i pridonosi smanjenju troškova u implementaciji učionica.

Jedna od zanimljivih značajki ovog Chromebooka je da ima tipkovnicu otpornu na prolijevanje tekućine, uz jedinstveni sustav oluka ispod tipkovnice i touchpada, voda se odvodi sastrane tako da  se ne prolije po unutarnjim dijelovima i ošteti računalo.

Zašto Acer radi takav Chromebook? Iz razloga što je ovaj model usmjeren na odgojno-obrazovne ustanove, koje laptop daju na korištenje đacima i studentima, a za koje znamo kako mogu biti nespretni s računalima u svojim mladalačkim godinama.

Chromebook 11 N7

 

Dolazi u dvije ekranske opcije, jedna je sa ekranom osjetljivim na dodir, a druga standardna. Zaslon ima rezoluciju od 1366×768 koja osigurava oštre i čitljive aplikacije i tekst, kao i živopisne, jasne videozapise i fotografije. Tanak i prijenosni oblik čine ovaj Chromebook vrlo mobilnim, težak je 1,35 kg, a debljina mu je samo 2,2 cm.

Povezivost je također dobra, pa tako dolazi sa dva USB 3.0 porta i jednim HDMI priključkom, tu je i čitač SD kartica.  Acer Chromebook 11 N7 dolazi u nekoliko varijanti sa 16Gb ili 32Gb e MMC prostora za pohranu, uz 4Gb RAM memorije, što je više nego dovoljno obzirom na namjenu,  te 720p web kamerom. Pojavit će se na tržištu početkom ove godine (veljača 2017), a očekivane cijene bi se trebale kretati od 300 eura.

Dok Chromebook računala i nisu baš zaživjela kod nas, Acer je imao uspjeha s Chromebook računalima u svijetu, gdje su naročito postala popularna u obrazovnim ustanovama. Google je izvorno postavio Chromebook kao zamjenu za klasični PC sa Windowsima, ali Chrome OS još nije toliko raširen među potrošačima. Chromebook je uglavnom za one koji rade samo online i koji ne trebaju puni operativni sustav na svom računalu.

Piše: A.P.

Komentiraj