U prostorima HUB385, u Zagrebu, 28. lipnja održava se drugo izdanje Data Science Economy konferencije koja je namijenjena svim big data i data science entuzijastima koji žele znati kako uspješno monetizirati podatke.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha i više od 380 sudionika, konferencija i ove godine otvara svoja vrata svima – bilo da ste menadžer, programer, znanstvenik ili matematičar, ukoliko vas zanima data science zasigurno ćete pronaći zanimljivu temu za sebe.

Big data, data mining, data science, machine learning, artificial intelligence su pojmovi koji zadnjih godina poprimaju sve veći značaj u poslovanju i možemo slobodno reći kako su preteča promjenama i inovacijama u društvu.

Neki izvori navode kako se danas stvori više od 2,3 trilijuna gigabajta podataka svaki dan. No, ono što većinu brine je kako te podatke iskoristiti i izvući realnu vrijednost iz njih te kako uz pomoć data science-a stvoriti prednost pred konkurencijom i povećati uspješnost svoje tvrtke. Upravo to možete saznati na ovoj konferenciji iz primjera najboljih praksi i konkretnih iskustava koje lokalni i regionalni timovi imaju u implementaciji podatkovnih slučajeva.

Na konferenciji će sudjelovati više od 30 svjetskih i regionalnih stručnjaka iz područja trgovine, telekomunikacija, financija i javnog sektora. Vodeći predavači su Steve Lok, voditelj digitalnog marketinga u grupi The Economist, koji će objasniti kako koristeći podatke povećati prihod i do nekoliko puta u jednoj godini, te Dmitry Turchyn, program menadžer za podatkovnu platformu u tvrtki Microsoft, koji će ukazati na jednostavnost alata za upravljanje podacima u cloudu.

Od domaćih stručnjaka na konferenciji sudjeluju dr.sc. Leo Mršić (IN2data), Gordan Kreković (Bellabeat), Luka Stepinac (CROZ), dr.sc. Goran Klepac (Visoko učilište Algebra), i brojni drugi.

 

Dodatne radionice za sve zainteresirane

Nakon konferencije, sutradan 29. lipnja održati će se i 4 radionice na kojima možete naučiti o ključnim konceptima u prikupljanju podataka, njihove pripreme, istraživanja i vizualizacije, ali i dobiti uvide u alate koji su vam potrebni u upravljanju podacima. Radionice će održati Microsoft, IBM, Oracle i SAS prezentirajući svoja najbolja rješenja i platforme za data science.

Na ovoj konferenciji možete vidjeti najbolje praske, inovacije, najnovije metode i alate u svijetu data science-a, što vam može pomoći u stvaranju vrijednosti iz resursa i podataka koje imate. Ako vas zanima više o ovoj konfereciji, želite pogledati program, ili se želite prijaviti to možete napraviti na službenim stranicama konferencije OVDJE.

Piše: K.I.

 

 

Komentiraj