Nintendo je u zadnjih nekoliko godina ponovo uspio na sebe navući pažnju igrača, pa je tako uspio prodati nekoliko uspješnica koje su postigle svjetsku popularnost. Uvidjevši da tržište vapi za kvalitetnim mobilnim platformama za igru, nedavno su predstavili Nintendo Switch koji je trebao biti sjajno rješenje i to čak u nekoliko različitih pristupa igranju.

Konzola Nintendo Switch trebala je omogućavati igranje kao mobilna konzola, a njezin rastavljanjem moglo se postići i igranju putem TV prijemnika.

Interes korisnika za ovim inovativnim rješenjem bio je iznimno velik i sve je upućivalo na to kako će ovo biti još jedan veliki hit u režiji Nintenda. No, kada je konzola krenula u prodaju počeli su prvi problemi, jer su korisnici uvidjeli kako stvari ne funkcioniraju baš onako kako su zamislili.

Problem se javlja kada se Joy-Con kontroler koristi bežično jer tada dolazi do nepravilnog kretanja likova u igricama. Dakako, to korisnicima jako smeta jer ih sputava u normalno igranju igre.

Ono što je posebno zanimljivo jest da je Nintendo i sam priznao kako postoje određeni problemi.

No, masu kritika navalio je na sebe kada je izdao priopćenje u kojem stoji kako za kvalitetan i neometajući rad ove konzole trebate provjeriti rade li u blizini konzole sljedeći uređaji: laptopi, bežični ruteri, tableti, telefoni, bežični pisači, prijenosni diskovi, LAN adapteri, USB diskovi, bežične slušalice, TV uređaji, itd.

Mnogi igrači izrazili su veliki gnjev nakon toga i pitaju se u kakvoj to izoliranoj okolini oni uopće mogu koristiti svoju Nintendo Switch konzolu. Prema informacijama Nintenda očito bi to trebalo biti negdje u šumi i to bez prisustva svih ostalih modernih čuda tehnologije (pametnog telefona, tableta, laptopa).

 

 

Piše: D.Ž.

Komentiraj