Iako je Samsung i u prošlosti proizvodio hardverske dijelove za njihove najveće konkurente (RAM za aktualni iPhone 7), očekivali smo da će novim, uzbudljivim najavama Apple početi samostalno graditi buduće verzije iPhonea i time pokazati da se može vratiti na sam vrh tržišta.

Međutim, iscurila je informacija da će iPhone 9 također djelomično proizvoditi Samsung. Smartphone kojeg možemo očekivati tek u jesen 2018. sastojat će se od Samsungovih OLED ekrana. Naime, konkurenti su navodno dogovorili isporuku 180 milijuna ekrana za sljedeću godinu, pa zagriženi obožavatelji Appleovih proizvoda ne mogu biti presretni s informacijom koja još uvijek nije službena.

Samsung Galaxy S6 Edge primjer je uspješnog eksperimenta s OLED ekranima

Dvije dimenzije OLED modela spominju se kao potencijalna rješenja, a to su ekrani dijagonale 6,46 inča te 5,28 inča. Sigurno je da Apple želi smanjiti rubove oko ekrana, kako bi screen zauzimao gotovo cijeli prednji dio uređaja.

Potencijalni izgled iPhonea 9

Samsung bi tako trebao zarađivati dio prihoda od Appleove prodaje, a s obzirom na aktualnost Galaxyja S8, time će samo povećati dominaciju na prodajnom tržištu. Korejci su uvjerljivo pomeli konkurenciju u prodaji smartphonea u 2016. A što drugo stoga sugerirati Appleu, nego da razmotre i druge opcije ako još uvijek mogu. Ako ponovno ne žele završiti kao drugi u utrci za korisnicima.

Piše: D.S.

Komentiraj