Android sustav jedan je od najraširenijih na svijetu i koriste ga mnogi u svim kutevima svijeta. Ovih dana započelo je još jedno novo poglavlje u Android eri, jer je na scenu polako zakoračio novi Android 7.0 Nougat. Radi se o novoj verziji operativnog sistema, koji donosi pregršt inovacija.

Finalna verzija Android 7.0 Developer Preview stigla nam je prije mjesec dana, a po običaju Googlea protekao je dovoljan period kako bi se novi sistem i službeno pustio u rad. Korisnici će Android 7.0 Nougat operativni sustav moći koristiti na sljedećim uređajima: Huawei Nexus 6P, LG Nexus 5X, Motorola Nexus 6, HTC Nexus 9, Asus Nexus Player, Google Pixel C i General Mobile 4G. Radi se o uređajima koji su pripremljeni hardverski za ovakvu nadogradnju, te će ovaj novi Android sustav na njima funkcionirati besprijekorno.

Dakako, novi Android 7.0 Nougat donosi sa sobom i mnoštvo noviteta, među kojima vrijedi izdvojiti: funkcionalnost za brzo prebacivanje na aplikaciju koju smo prethodno koristili, multi-window funkcija, mogućnost podešavanja više različitih jezika, buže trajanje baterije kada ste u pokretu zahvaljujući funkciji Doze on the Go, enkripciju spremljenih podataka radi bolje zaštite, poseban VR mod, veliki broj novih emojija, te još razne druge stvari.

Komentiraj