Puno je sjajnih uređaja predstavljeno na CES sajmu u Las Vegasu. Među zapaženije svakako možemo svrstati novi koncept prijenosnog računala koji je proizveden od tvrtke Razer. Razer je već otprije korisnicima poznat kao proizvođač vrhunskih prijenosnih računala i ostale periferije, koja je u prvom planu namijenjena gejmerima. Slobodno možemo reći kako je i ovaj uređaj, nazvan Project Valerie, među novitetima koji će privući gejmersku scenu.

Project Valerie je prijenosno računalo koje umjesto jednog zaslona, ima čak tri. Prvi zaslon je standardan na kakav možemo naletjeti i na ostalim prijenosnim računalima, no to su još i dva dodatna zaslona koja se izvlače i tako čine mašinu od čak tri zaslona. Ovo je novi koncept koji je u pravom planu namijenjen profesionalcima poput dizajnera, ali i gejmerima koji uživaju u igranju na velikim površinama.

Dakako, ovaj je koncept popraćen i sjajnim hardverom, na što smo već i prije navikli kod Razer-a. Pretpostavka je da je procesor Intelov 2.6GHz Intel Core i7-6700HQ, a tu je i odlična grafička kartica GeForce GTX 1080 te 32GB RAM-a. Nismo spomenuli, sva tri zaslona su 4K IGZO a veličine čak 17 inča. Sve zajedno čini jedno strašno računalo, koje dakako i stoji puno. Nije poznato da li će ovo računalo krenuti u serijsku proizvodnju, no pretpostavke su da bi u tom slučaju cijena iznosila najmanje 5-6 tisuća dolara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here