Zglob od 360 stupnjeva i izdržljiva konstrukcija čine ga prikladnim izborom za česta putovanja.

Lenovo Flex 11 Chromebook je jedna od novijih generacija Chromebooka s Androidom koji dolazi uskoro na tržište s početnom cijenom od 279 dolara ili oko 2000kn.

Već poznata Lenovo Yoga inovativnost u mjenjanju položaja prijenosnika, koja ga pretavara iz laptopa u tablet i obrnuto, je prisutna i na ovom Chromebook modelu. Većini ljudi je nazgrapno pisati po tabletima stoga je Chrombook osvojio znatan dio tržišta, jer omogućuje kolko tolko normalnu tipkovnicu za ugodnije tipkanje, uz vrhunsku mobilnost uređaja.

Lenovo je već prije poznat po izdržljivosti svojih proizvoda a slična stvar je i sa Flex 11. Već smo to vidjeli u Chromebookovima za školstvo i obrazovanje, kada uređaji trebaju biti izdržljivi zbog masovne uporabe. ali učenici nisu jedini koji bi se mogli nemrano odnositi prema takvim uređajima.

Svi znamo da često puta i sami natrpamo svoje ruksake za laptop zajedno sa sendvičima, sokom i ko zna čime i ne razmišljamo dali bi se skupa elektronika mogla oštetiti na taj način.

Za ovakve korisnike, Flex 11 je dizajniran da preživi pad sa preko metra visine. Svi vanjski portovi i touchpad je zaštičen od propuštanja vode. Posebni kanali na dnu tipkovnice mogu riješiti odvod prolivene čaše vode ili šalice kave. Dakle stvarno je napravljen za naj nemarnije korisnike.

 

lenovo flex 11_chromebook
Lenovo Flex 11 ima 720p web-kameru iznad 11 inčnog zaslona.

 

 

Ispod haube, Flex 11 Chromebook je prilično tipičan za ovakvu vrstu uređaja. Ima 11-inčni zaslon osjetljiv na dodir veličine 1366 x 768 piksela. Bilo bi ljepše sa još većom rezolucijomi, ali ovaj zaslon je prikladan za većinu korisnika i poslova koji se rade na njemu. CPU je 2.1GHz quad-core ARM. Flex 11 teži manje od 3 kilograma i ima bateriju koja traje do 10 sati, prema informacijama od Lenova.

Povezivost izgleda dobro: uključuje USB 3.1 Tip-C priključak za podatke i punjenje, plus tradicionalni USB-A. Također dobivate slot za SD kartice i puni HDMI priključak, plus 720p web kameru iznad zaslona.

Jedna stvar koju nećete vidjeti na Lenovu Flex 11 je podrška olovkom, koja je još uvijek rijetka među Chromebookovima – samo novi Samsungovi Chromebookovi imaju tanku stylus olovku u utoru s oprugom.

Ipak, bi voljeli isprobati ovaj uređaj prije nekog konkretnog mišljenja, iako sama kombinacija Android platforme  i Chromebook uređaja koju Flex 11 donosi, svakako je zanimljiva ljudima koji uglavnom surfaju i stalno su u pokretu.

Piše: D.Ž.

Komentiraj