Prošle smo godine često spominjali bežično punjenje kao sve popularniji način na koji korisnici žele riješiti problem žica. Predstavili smo nekoliko inovacija, od čega je u prvom planu bio namještaj koji je napravljen na način da omogućava punjenje uređaja samim odlaganjem uređaja na za to predviđeno mjesto.

Danas vam predstavljamo jednu novost u svijetu informatike, koja ima puno potencijala i u budućnosti bi mogla postati vrlo zastupljena. Dell je predstavio hibridno računalo čije su punjenje može obavljati bežično, rješavajući na taj način problem sa žicama po cijeloj sobi. Hibridno računalo zapravo je tablet koji se može spojiti s tipkovnicom, pa tada nastaje svojevrstan laptop.

Dell je uz ovaj hibrid predstavio i tri različite vrste tipkovnica koje se sve mogu spajati na ovaj uređaj. Nakon što tipkovnicu spojite na uređaj, dovoljno je staviti računalo na bežičnu podlogu i punjenje može početi. Ovo je izuzetno zanimljiv koncept koji će u narednim mjesecima zasigurno zaigrati važnu ulogu u načinu punjenja uređaja.

Što se samog uređaja tiče, on ima zaslon veličine 12.3 inča, rezolucije 2880×1920 piksela. U središtu mu bije jedan od Intelovih procesora serije Core i5 i i7, a dolazi se 8 ili 16 GB RAM-a. Biti će dostupno nekoliko različitih modela u koje može biti smješteno 128, 256 ili 512 GB SSD-a. Dakako, tu je i kamera, te svi ostali priključi koji ovaj uređaj čine vrlo zanimljivim odabirom za korisnike.

Komentiraj