Prošla godina na tržište pametnih telefona donijela nam je jednu ‘inovaciju’ kojoj se malo tko nadao. Na predstavljanju novih iPhone uređaja svi su ostali u čudu kada im je bio prezentiran pametni telefon s kojeg je uklonjen utor za slušalice.

Pitali su se mnogi kako će Apple riješiti taj problem i zašto se uopće odlučio na taj potez. Kasnije se pokazalo kako to možda i nije najspretnije izvedeno, pa danas Apple na tržištu nudi adapter pomoću kojeg možete ipak stvoriti taj utor na svojem iPhone uređaju.

Mnogi su smatrali kako će se društvo proizvođača pametnih telefona povesti za tim novim ‘trendom’, no to se nije dogodilo. Bilo je zanimljivo vidjeti kako su svi proizvođači koji su predstavljali nove modele pametnih telefona na MWC u Barceloni s ponosom isticali kako njihov uređaj ima utor za slušalice. Od uobičajene pojave, to je odjednom postalo stvar kojom se možete pohvaliti kao proizvođač pametnih telefona.

Gotovo svi modeli koji se predstavljeni u posljednje vrijeme sadrže utor za slušalice i s pravom možemo reći kako se nisu poveli za Appleom. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Apple riješiti taj ‘problem’ u svojem sljedećem modelu iPhone uređaja.

Naime, reakcije korisnika na izostavljanje 3.5 milimetarskog utora za slušalice nisu bile najbolje i to je jedan od problema koje Apple mora nekako riješiti na zadovoljstvo kupaca.

Na MWC-u su mnogi proizvođači također ponosno isticali kako su napravili kvalitetna testiranja baterija i kako nije bilo nikakvih problema. Također jedna od uobičajenih stvari koju do sada nitko nije isticao niti se ponosio njome.

No, kada se prisjetimo koliko je problema prošle godine imao Samsung sa svojim baterijama, jasno je zašto su ove godine mnogi ponosni na svoje kvalitetne baterije.

Piše: D.Ž.

Komentiraj