Apple se polako priprema na lansiranje novog iOS sistema, koji bi prema svemu što možemo iščitati iz medija mogao donijeti jednu veliku novost. Naime, Appleov novi sustav trebao bi u potpunosti ukinuti rad na 32 bitnim uređajima, te bi trebao biti u potpunosti podređen 64 bitnoj infrastrukturi.

Iako ovo zvuči kao sasvim normalan korak u budućnost, pojavit će se nekoliko veliki problema kako za korisnike, tako i za Developere.

Prema izvješćima koje je napravila tvrtka Sensor Tower, trenutno na AppStore-u postoji čak 187 tisuća aplikacija koje su namijenjene radu na 32 bitnoj infrastrukturi.

Jednom kada Apple plasira novi iOS sustav koji će raditi samo sa 64 bitnim uređajima, svi ti desetki tisuća aplikacija prestat će raditi. Najlogičnije zvuči kako će sve 32 bitne aplikacije biti maknute s AppStore-a, a korisnici bi tako mogli ostati u velikim problemima.

Jedini spas za korisnike u tom će trenutku biti ne nadograđivati sustav na novu verziju. Na taj način osigurat će sebi da uređaj radi normalno kao i do sada, ali će s druge strane imati sigurnosni propust jer će uređaj biti na zastarjeloj verziji sustava.

Kako god okrenemo, stvari neće izgledati dobro nakon nove verzije iOS-a i to za korisnike s iPhone 5S ili one starijih modela.

 

 

Piše: D.Ž.

Komentiraj