Ovih se dana u središtu pozornosti našla Nokia kao posrnuli brend, koji se polako pokušava vratiti na tržište. Kada su već svi otpisali ovog nekada lidera na tržištu mobilne tehnologije, on je odlučio okrenuti novu stranicu i na tržište izaći sa sasvim jednim novim konceptom.

Velike zasluge tu zasigurno treba pripisati kompaniji HMD Global, koja je odlučila pomoći Nokiji i svojom vizijom vratiti je na put stare slave.

Uz legendarni telefon Nokia 3310 koji je predstavljen u svojem novom izdanju, Nokia je ovih dana predstavila još neke nove uređaje. Konkretno predstavljena su dva nova uređaja koja rade na Android sustavu, a najavljena je i globalna ekspanzija uređaja Nokia 6 koji je do sada bio dostupan na području Kine.

Prvi od dva predstavljena uređaja je Nokia 3. To je model koji ima 5 inčni zaslon i u čijem središtu kuca 4-jezgreni MediaTek procesor. Uređaj ima 2 GB RAM-a i 16 GB prostora za pohranu podataka.

Tu su i kamere od 8 MP s prednje i stražnje strane, a cijena uređaja bit će 139 eura. Drugi model je Nokia 5, koji ima 5.2 inčni zaslon i čija bi cijena trebala iznositi 189 eura.

Njega pokreće Snapdragon 430 procesor i ima 2 GB RAM-a, a za pohranu je namijenjenih 16 GB prostora. Kućište je izrađeno od brušenog aluminija, a tu je i kvalitetna stražnja kamera od 13 MP.

Piše: D.Ž.

Komentiraj