Google planira objaviti premium Pixel i Pixel XL 4. listopada, saznajte sve detalje ovdje…

Google je od 2010. izbacivao Nexus mobitele svake godine u partnerstvu s raznim proizvođačima, no 2016. će promijeniti stvari. Ove godine iščekujemo prvi Pixel mobitel…

Što je Pixel mobitel?

Dobro piranje! Do sada, Google je izbacivao Nexus mobitel svake godine. Nexusov rang je dugo bio Googleov nacrt za Android uređaje, često opremljeni s najnovijim softverom i zadovoljavajućim hardverom po prihvatljivoj cijeni.

No objava 2016. izgleda drugačije… dobrodošli u Pixel.

Iako će bez sumnje biti opremljena najnovijim softverom, očekuje se da će Pixel biti više premium mobitel s vrhunskim specifikacijama i glatkim dizajnom. Trebao bi biti ultimativni Android smartphone, iz višeg cjenovnog ranka.

Očekujemo dva mobitela, Pixel i Pixel XL.

Pixel i Pixel XL 4 datum izlaska

Google će objaviti oba Pixel mobitela 4. listopada. Kako to znamo? Ranije danas tvrtka je objavila tweet i teaser video, koji je glasio „Listopad dolazi“ s datumom „ 4. listopad“ u videu, te s obrisom mobitela. Moći ćete uživo pratiti stream događaja na YouTube-u.

Pixel i Pixel XL 4 cijena

Početna cijena Pixela se očekuje da će biti 649 dolara. To je dosta skupo, pogotovo kada se u obzir uzme činjenica da su Google Nexus mobiteli uvijek bili povoljni. Ovo sugerira da to nije Nexusova zamjena, već Googleov ulazak u premium segment.

Tko proizvodi Pixel mobitele?

Najsigurnija oklada  bila bi HTC, tajvanska tvrtka koja je odgovorna za prvi Nexus One u 2010. (kao i nedavno za Nexus 9 tablet ). HTC ima dva Google mobitela u izradi, kodnog imena Marlin i Sailfish, tajne snimke ovih uređaja su već uočene na internetu.

Unatoč tome, opaska jednog rukovoditelja Huaweia je neke uvjerila da se proizvođač prošlogodišnjeg Nexusa 6P vratio po još u 2016.

Bilo da to znači da će HTC i Huawei raspodijeliti dužnosti, ili da će HTC objaviti dva nova Pixel mobitela a Huawei samo objaviti ažuriranu verziju Nexusa s boljim specifikacijama, tek ćemo vidjeti.

Izgleda da će Google polagati veću ulogu na sam dizajnu hardvera nego u prijašnjim smartphoneima. HTC bi mogao biti više izvođač radova nego partner- to se može vidjeti u madebygoogle heštegu koji tvrtka koristi.

Pixel i Pixel XL 4 dizajn
Zahvaljujući brojnim informacija, već smo prilično sigurni kako će Pixel izgledati. Evo snimke zaslona s nedavne reklame Nest Security Camere:

google pixel

To je Google Pixel.

Izgleda baš onako kako biste očekivali-prilično standardan smartphone. Pravokutnik sa zaobljenim rubovima. Značajka koja ga razlikuje je sjajna ploča na stražnjem dijelu koja sadrži kružni senzor za otisak prsta. Čudan izbor za dizajn, no sigurni smo da će sve postati jasno 4. listopada.

google-pixel-xl

Standardni Pixel će imati ekran od 5 inča, a Pixel XL ekran od 5.5 inča.

Google pixel značajke

Kompatibilnost s Googleovom novom Daydream VR platformom je sigurna, tako da bi oba 2016 Pixel uređaja trebala podržati sve najnovije aplikacija za virtualne stvarnosti

Pričajmo o konkretnim specifikacijama.

Očekuje se da će Pixel XL biti jači mobitel, moguće da će biti opremljen Qualcommovim Snapdragon 821 procesorom. To omogućuje poboljšanje performansi od 10% od 820. Vjeruje se da će ekran od 5.5 inča biti AMOLED s rezolucijom od 2560×1440.

Druge specifikacije uključuju 4GB RAM memorije, 32GB ili 128GB pohrane, zadnju kameru od 12 megapiksela i prednju od 8 megapiksela te bateriju od 3450 mAh.

Za manjeg se Pixela vjeruje da će imati displej od 5 inča s rezolucijom od 1920×1080. Također će imati nešto sporiji Snapdragon 820, s 4GB RAM memorije, 32 GB pohrane i baterijom od 2770 mAh.

Sve uobičajene značajke, poput skenera otiska prsta, su prisutne iz procurenih informacija, plus još možda pokoje iznenađenje… možda vodootpornost? Skeniranje irisa oka? Bežično punjenje?

Nougat

Već smo mnogo čuli o Googleovim softver planovima ove godine, te možete očekivati da to vidite u Pixelu i Pixelu XL. Aplikacije u odvojenim prozorima, pametniju verziju Google Now, bolju grafiku, poboljšanja sustavu obavijesti te besprijekorna ažuriranja koja rade u pozadini.

Nexus mobiteli su obično prvi s novom verzijom Androida, no ove godine čast je pripala LG V20. Pa gdje to onda ostavlja Pixel mobitele? Mogli bi objaviti novu verziju Nougata, 7.1 na primjer o kojo se također šuška na veliko. Ustvari vrlo smo sigurni da će novi google pixeli imati novi Nougat 7.1. Možete ga preuzeti već sada (neslužbeno).

Komentiraj