Samsung vjerojatno ne žuri sa predstavljanjem svog najnovijeg Note modela pametnog telefona, zbog problema izazvanih sa prošlim modelom. Tako se šuška da bi slijedeći Note 8 mogao biti predstavljen krajem kolovoza, prema pisanju Korea Heralda.

Samsung je i prije predstavljao svoje Note modele krajem kolovoza, početkom rujna na IFA sajmu koji se svake godine održava u Berlinu. No prošle je godine Note 7 stigao već početkom kolovoza, a prema nekim špekulacijama ovo požurivanje je bilo djelomično i zbog najavljenog predstavljanja Appleovog iPhona za početak rujna. Međutim stvari su se zakomplicirale zbog već svima znanih tehničkih problema na uređaju Note 7, koji je nakon toga i povučen iz prodaje.

Sada Note 8 postaje Samsungova prva prilika za oporavak ove popularne linije velikih pametnih telefona. Iako je Galaxy S8 bio prvi Samsungov telefon, na kojem su baterije ispitane pod posebnim povećalom u tkzv. tehnologiji “eight-point battery check” za sigurnost telefona i baterija, slijedeća na redu je upravo nova linija Galaxy Note koja treba proći sve testove sigurnosti.

 

 

Razumljivo je da Samsung ulaže dodatne napore u ispitivanje sigurnosti budućih telefona, ali je također važno da Samsung uhvati i svoj “roadmap” za izlazak novog Note 8 , pogotovo ako želi krenuti sa prodajom prije predstavljanja jubilarne “desetogodišnjice” novog iPhonea, kako god se on zvao, koji se očekuje već početkom rujna.

Prema izvještajima sa CNeta koji prenosi izjavu šefamobilne telefonije u Samsungu, g. D.J. Koh-a, “Vratit ćemo bolji, sigurniji i još inovativniji Note 8”, rekao je Koh. Bez obzira na to na kakve inovacije g. Koh misli, to bi moglo biti nešto što je Samsung izričito rezervirao za Note 8, a izostavio kod Galaxya S8.

 

Galaxy Note 8 neke specifikacije

Glasine se dosta razlikuju, a evo neke od njih:

  • Zaobljeni zaslon od 6,3 inča sa vrlo tankim okvirima. Zaobljenost bi mogla viti sa obje strane
    18,5 do 9 ili veći omjer zaslona
  • Samsung će najvjerojatnije zadržati visoku razlučivost zaslona, a prema nekim izvorima rezolucija zaslona bi trebala biti 4K, što ima smisla kada je zaslon nekoliko centimetarima od vašeg lica u VR headsetu. Inače, vaše oči vjerojatno nebi ni registrirale neku znatnu razliku između razlučivosti od 2.560×1.440 piksela kod Galaxy S8 i mnogo veće razlučivosti od 4K.
  • Dvostruke stražnje kamere, s objektivima od 12 megapiksela i 13 megapiksela
  • S-Pen bi mogao imati u sebi ugrađen zvučnik

 

Galaxy Note 8 cijena

Budući da će ovo biti najnoviji flagship od Samsunga cijena neće biti mala. Ako uzmemo u obzir da je i prošlogodišnji Note7 koštao nešto malo više od Galaxy S7, a to je bilo u Americi oko 850 dolara, a u Europi oko 850 eura, razumno je očekivati da će slična početna cijena biti i sa Note 8. Sa naglaskom na početna jer bi Samsung mogao iznenaditi i sa nekom vrlo inovativnom značajkom koja bi mogla i nešto povećati cijenu.

U svakom slučaju očekuje nas burna jesen,  uz iPhone 8 (ili kako god Apple nazvao sljedeći veliki iPhone), očekuje se i dolazak LG V30, sljedećom generacijom pametnih telefona u high end klasi. Iako ova tri flagship modela će imati i mnoge slične značajke, možda će neko ekskluzivno inovativno rješenje utjecati na njihov uspjeh. U svakom slučaju vrijeme će pokazati.

Komentiraj