Iako Alcatel ne svrstavamo u sam vrh tržišta pametnih telefona, ova kompanija počela je raditi fantastične stvari i mogli bismo uskoro češće o njima pisati. Nedavno su predstavili modularni pametni telefon, koji se ističe od konkurencije po mnogim svojim karakteristikama.

Zahvaljujući tome dobili su zasluženu medijsku pozornost, koju su već uspjeli iskoristiti ponovo kako bi predstavili svoj novi model Alcatel Flash.

Alcatel Flash je pametni telefon koji se ističe svojim karakteristikama. Posebnost ovog telefona jest to što na sebi ima čak četiri kamere, od čega dvije s prednje, a dvije sa stražnje strane.

Prednje kamere su od 5 i 8 MP, i omogućuju stvaranje kvalitetnih selfija, ali i razne druge napredne mogućnosti. Stražnje kamere imaju 13 MP i potpisuje ih Sony, a valja napomenuti da ove kamere svrstavamo u sam vrh tržišta jer ih koriste i drugi dobro poznati proizvođači.

Još jedna od posebnosti ovog uređaja je 10-jezgreni procesor, koji svojim karakteristikama pripada procesorima budućnosti i koji će se vrlo vjerojatno pojaviti u raznim drugim uređajima novih generacija.

Uz dvije navedene prednosti, Alcatel Flash ima još i 3 GB RAM-a, ekran od 5.5 inča koji dolazi u Full HD rezoluciji. Tu je i podrška za dvije SIM kartice, 3G i 4G mrežu, Dual WLAN, Bluetooth, te skener otiska prsta koji može registrirati do 5 prstiju.

Uređaj se već nalazi na određenim tržištima u Aziji, a za očekivati je kako će se uskoro proširiti i na Europu. Cijena uređaja za sada nije poznata.

Piše: D.Ž.

Komentiraj