Sve su glasnije špekulacije kako će Verizon ove godine napokon preuzeti Yahoo. Iako se o ovom potezu raspravljalo već prošle godine, nekako su stvari išle u lošem smjeru. Naime, Yahoo je kompanija koja nikako da dođe na zelenu granu. Stoga je i kupnja istog dosta rizična, pa se Verizon dosta načekao.

Marissa Mayer radila je fantastične stvari kada je zasjela na čelo Yahoo-a. Čak je uspjela i vratiti neke stare brojke, ali ono što je na kraju izostalo su pozitivni financijski rezultati. Iako vrlo popularna, čini se kako će uskoro Marissa ostati bez pozicije koju je zauzimala dugo vremena.

Ako Verizon preuzme dio Yahoo-a, rezat će se na sve strane. Među prvim potezima trebalo bi biti rezuckanje uprave, čime će nažalost vrlo vjerojatno otpasti i Marissa Mayer, ali i suosnivač Yahoo-a David Filo. Uz te rezove, dogodit će se i nešto puno važnije – Yahoo će postati dio povijesti.

Naime, prema spekulacijama, Yahoo bi uskoro trebao postati Altaba. Ako vam ovo zvuči poznato, vrijedi spomenuti da je Alibaba dioničar koji će svakako imati što za reći kada krene nova era Yahoo-a. Tako bismo ove godine mogli ostati bez jednog od najpoznatijih imena na internetu. Yahoo je dugo vremena bio lider na tržištu, ali ga je vrijeme sustiglo. Ništa novo, sve već viđeno među tvrtkama koje su vezane uz tehnologiju.

Komentiraj