Opera web preglednik sada će vam omogućiti streaming u 360 stupnjeva ​​videozapisa na vaše Vive ili Occulus headsetove, kao i svim OpenVR uređajima. Iako je sa izlaskom nove verzije, početkom godine, ovaj web preglednik dobio mnoge mogućnosti vezane uz društvene mreže i medije, njihovim inžinjerima to očigledno nije bilo dovoljno.

Današnje ažuriranje uz spomenutu VR podršku, sada omogućuje uređivanje snimaka zaslona, ​​dodavanje emojia, kao i omogućavanje snimanja selfiea pomoću prijenosnog računala.

 

opera web preglednik
Nova Opera ima ugrađene alate za uređivanje slika, snimanje selfiea i emoji podršku na slikama.

 

Nove značajke dolaze kako bi se Opera što više približila najpoznatijim web preglednicima, Chrome, Safari i Firefox, i ponudila svoju verziju modernog preglednika, kao dio svog Reborn projekta. Iako prema posljednjem istraživanju Statcountera iz listopada ove godine, Opera  trenutno drži “samo” 3,89% udjela u korištenju web preglednika, Opera objavljuje mnogo optimističnije brojke, tvrdeći da ima dvoznamenkasti rast u 2017. godini.

 

 

Prema tvrdnjama koje dolaze iz Opere broj aktivni korisnika je povećan za respektabilnih 25% u odnosu na prethodnu godinu. Tvrtka tvrdi da je upotreba ovog preglednika na računalima porasla za 65% u SAD-u, 64% u Francuskoj i 50% u UK-u u odnosu na isto prošlogodišnje razdbolje.

Ostale značajke koje su prethodno dodane uključuju ugrađenu podršku preglednika za chat usluge kao što su WhatsApp i Facebook Messenger. Različite mjerne jedinice za pretvorbu također su dodane u predhodnom ažuriranju iz rujna, koje omogućuju korisnicima da lako pretvore vremenske zone, milje u kilometre i slično.

Novu Operu možete preuzeti ovdje.

Piše: D.Ž.

Komentiraj