Reddit je službeno pokrenuo vlastiti video hosting. Još od prošlog mjeseca neke zajednice unutar Redita, počele su postavljati svoje videozapise na ovu popularnu druđtvenu mrežu. Nova video platforma se polako širi na većinu zajednica, uz mogućnost moderatorima da izbace neprimjeren sadržaj. Ovime se i Reddit priključuje sve popularnijim video isječcima  u namjeri da korisnicima pruže još bogatije iskustvo u njihovim međusobnim komunikacijama. Ogarničenja za postavljanje slika i video uradaka je prijenos od maksimalno 1 GB i  maksimalnih 15 minuta za videozapise, koje podržava u više formata. Formati videozapisa koji su trenutno podržani su MP4 i MOV.

“Reddit je dom za više od 100.000 najstrastvenijih i najangažiranijih zajednica na internetu, a mi želimo dati svim njima najbolje alate za izražaj i dublje razgovore”, objasnio je Reddit na svom blogu. “Zbog toga smo uzbuđeni što najavljujemo našu novu značajku Reddit video beta, što ga čini lakšim nego ikad za snimanje, prijenos i dijeljenje videozapisa i gifova na svim svojim omiljenim zajednicama”.

Prikazi videozapisa bit će podržani i na svim platformama, uključujući iOS i Android. Na svojoj radnoj površini možete odabrati video datoteku koju želite prenijeti na Redditov web, a službene mobilne aplikacije Reddit sada omogućuju odabir unaprijed snimljenog videozapisa na telefonu ili izravno snimanje videozapisa i dijeljenje na Redditu. Mobilne aplikacije također vam omogućuju da smanjite veličinu prenesene vide datoteke i GIF-ove, tako da možete označiti dio koji želite objaviti.

Pup makes most important decision of his life. from aww

 

 

Tijekom beta verzije, čelni ljudi iz Reddita kažu, da najzanimljiviji videozapisi ne dolaze od najpopularnijih korisnika, kao što je to najčešće na YouTubeu, jer se kod Reddita videozapisi koriste više kao dodatni sadržaj u komunikaciji na već postojećim raspravama.

Redditova video platforma je još uvijek u beta fazi, iako je već sada široko dostupna svojim korisnicima. Međutim, tvrtka će i dalje prikupljati povratne informacije, uz obećanje da će se u budućim mjesecima dodatno ažurirati značajke za koje se pokaže da su potrebne i tražene.

Piše: D.Ž.

Komentiraj