Facebook već neko vrijeme radi na uređaju za videochat koji sadrži zaslon osjetljiv na dodir veličine laptopa i tehnologiju pametnog fotoaparata koji će navodno omogućiti da se ljudi osjećaju kao da razgovaraju u istoj sobi.

Ideja sama po sebi, mnogima i neće zvučati jako uzbudljiva, ali bi nam trebala dati primjer o tome kako tvrtka Marka Zuckerberga ozbiljno razmišlja da se upusti u hardverske vode i predstavi sa nekim vlasititim novitetima i konkretnim uređajima.

Ovo bi trebao biti prvi proizvod iz Facebookovog eksperimentalnog laboratorija “Building 8”, za koji se šuška već neko vrijeme da se bave proizvodnjom pametnog sugovornika sa umjetnom inteligencijom.

Novi uređaji predstavljaju novu fazu u Facebookovim hardverskim ambicijama. Iako tvrtka već prodaje poznati Oculus (headset za virtualnu realnost), ovaj uređaj nije potekao iz njihovih proizvodnih pogona nego su angažirali drugu stranu u proizvodnji uređaja.

Još prošle godine je osnovan “The Building 8” laboratorij, kako bi pomogao Facebooku razviti vlastiti hardver, prvenstveno orijentiran na njihovu najpoznatiju društvenu mrežu, kako bi zadržali svoje korisnike zaključanim u svoj ekosustav, kao što su vijesti, Facebook live, video pozivi i još mnogo drugih planiranih usluga.

 

 

Piše: D.Ž.

Komentiraj