Facebook većinu svojih novosti plasiran prvo na tržište u SAD-u, a tek onda pokušava proširiti ponudu na ostatak svijeta. Bez obzira na to što se mi u Europi volimo busati u prsa kako smo napredna zajednica, jasno je da velike tehnološke kompanije gotovo uvijek Europu svrstavaju tek na mjesto broj dva.

O opciji TransferWise i slanju novca putem Messenger-a već smo pisali i ta je opcija u SAD-u već dostupna neko vrijeme. Prema nekim informacijama mogućnost slanja novca putem Messenger-a koriste milijuni ljudi, a ukupna novčana vrijednost koja se ostvari u jednom mjesecu doseže čak milijardu dolara. Ova je opcija postala vrlo popularna i dugo smo čekali da je i mi Europljani dobijemo na korištenje.

U rad je tako pušten novi chatbot kompanije TransferWise koji omogućuje Europljanima, Australcima i Kanađanima slanje novca putem Messengera. Uskoro će se pokazati u kojoj će mjeri stanovnici Europe biti zadovoljni tim načinom transfera novca, a prema dosadašnjim iskustvima ne bi trebalo biti razloga zašto ne bi bili.

Naime, ova nova mogućnost Messengera omogućuje da bez naknade šaljete novac i van granica svoje zemlje, a sve je svedeno na samo nekoliko koraka. Nema komplicirane procedure, transfer je iznimno lagan i brz. Postoji jedino dva ključna preduvjeta, to je da imate Messenger i da imate novca na računu.

Piše: D.Ž.

Komentiraj