U slučaju da ste slučajno (ili namjerno) obrisali sve vaše SMS poruke, ono što trebate napraviti jest da trebate reagirati brzo. Izgubljene poruke je moguće vratiti, no postoji ”kvaka”, poruke je moguće vratiti, ali samo u slučaju ako memorija na kojoj su one bile snimljene nije bila presnimljena sa nečim drugim.

U nastavku ćemo naučiti kako vratiti izgubljene SMS poruke i sve ono što se u tim porukama nalazilo, a da je od značaja korisniku.

 

mobikin za povratak izbrisanih poruka


 

MobiKin Doctor za Android

Vidjeli ste da vam je pretinac poruka u kaosu i htjeli ste neke poruke obrisati, ali taman nakon što ste neke od njih obrisali, shvatili ste da ste slučajno obrisali ”krive” poruke. Ako vam se to dogodilo i ako želite na što brži način vratiti te poruke, a koristite Android uređaj, onda je jedna od najboljih metoda za vraćanje izgubljenih SMS poruka program po imenu MobiKin Doctor.

Radi se o poprilično kvalitetnom programu koji na brz i učinkovit način može vratiti sve poruke koje ste izgubili slučajnim ili namjernim brisanjem sa vašeg Android uređaja. Dobra stvar u vezi ovog programa jest ta što se on može koristiti i sa rootanim, ali isto tako i sa onim uređajima koji nisu rootani.

MobiKin Doctor za Android je možda jedan od najboljih programa koji služi za vraćanje izgubljenih poruka i program zasad ima podršku za više od 2000 Android uređaja.

 

mobikin doctor za android

 

Ovaj vrlo inovativan program može biti upotrijebljen i korišten na HTC, Samsung, Motorola, LG, Sony, Asus i mnogim drugim brandovima pametnih telefona. Ako provjerite na internetu, vidjeti ćete da je popis uređaja koji imaju podršku za ovaj program vrlo velik.

Nakon što ste program instalirali na svoje Windows računalo i uređaj na kojemu ga želite primijeniti, program će vas upitati želite li mu dopustiti pristup vašem uređaju. Sve ovo se događa u vrlo kratkom vremenu, odnosno kroz nekoliko sekundi. Pregled tekstualnih poruka na glavnom zaslonu MobiKina je bio izlistan u vrlo kratkom vremenskom periodu (možda je trebalo nekih dvadesetak sekundi dok se sve poruke nisu pokazale), a vraćanje poruka i kreiranje sigurnosne kopije istih se događalo instant.

Ono što treba reći o MobiKinu jest da će ovaj program, osim SMS poruka, moći bez ikakvih problema na svoj uređaj vratiti i raznorazne druge vrste podataka. Korištenjem MobiKin Doctora moći ćete bez ikakvih problema vratiti izgubljene kontakte, fotografije, pa čak i filmove, glazbu, dokumente i još dosta toga. Sve to što sam nabrojao ćete moći vratiti u originalnom formatu u kojemu su te datoteke i bile.

MobiKin Doctor se može skinuti i instalirati ili na Windows računalo ili na Mac računalo. Windows verziju preuzmite ovdje. a Mac verziju ovdje.

 

Wondershare Dr. Fone Android Data Recovery

Joše jedan program uz pomoć kojeg ćete na vrlo jednostavan i brz način vratiti svoje izgubljene podatke je Dr. Fone Android Data Recovery, program koji je osmišljen od strane WonderSharea. Program je dostupan za Windows računala, Mac i naravno za Android uređaje.

Iako se program plaća (i nije baš jeftin jer ćete za punu licencu trebati izdvojiti tristotinjak kuna), dobra vijest je da postoji i pokusna verzija. Neke od stvarno cool stvari u vezi ovog programa se odnose na to da ćete u slučaju da program ne radi ili da se pojavio bilo kakav kvar dobiti natrag sav novac. Osim toga, program je prodan u više od 200 zemalja svijeta, što samo govori dodatno o tome koliko je cijenjen i kvalitetan.

 

kako vratiti izbrisane sms poruke

 

Prilikom isprobavanja programa i nakon instalacije, vrlo brzo i vrlo lako ćemo vidjeti da programa radi dosta dobro i da vam ne trebaju neke dugačke upute i instrukcije da biste naučili kako ga koristiti. Dizajn je oku ugodan, a sučelje jasno. Treba reći da se i Dr. Fone Android Data Recovery, osim za vraćanje izgubljenih SMS poruka, može koristiti i za vraćanje drugih vrsta podataka, kao što su slike, video zapisi itd., što je samo dodatni plus.

 

kako vratiti izbrisane slike

 

Nakon spajanja uređaja, program će vas odmah upitati želite li dopustiti USB debugging, mogućnost koja se može omogućiti u postavkama developera (da biste ovo omogućili na svom uređaju trebate sedam puta upisati ”build number”). Nakon toga slijedi korak odobravanja pristupa sadržaju vašeg uređaja (u nekim slučajevima ovo će privremeno rootati vaš uređaj, no na svu sreću  ovakvo ”mini rootanje” neće poništiti jamstvo vašeg uređaja, a nakon procesa vaš telefon će biti ”unrootan”).

Nakon toga, trebati će otprilike 5 minuta da se izgubljeni podaci s vašeg uređaja pronađu, odnosno da ih program pronađe i vrati. Ovisno o tomu koliko podataka je izgubljeno, programu će trebati manje ili više vremena da ih pronađe i vrati. Kada je sve gotovo, program će vam pokazati pregled, ne samo poruka koje su izgubljene, već i izgubljenih kontakata, slika, videa, itd. Sve ove podatke i sve ove datoteke se mogu vratiti i snimiti na računalo gdje korisnik odabere.

Ono što je definitvno preporuka jest nabavljanje jednog ovakvog programa za vraćanje i oporavak izgubljenih datoteka i to iz više razloga, a jedan od njih je takav da svi mi s vremena na vrijeme brišemo stvari s naših uređaja i ponekad se zna dogoditi da  obrišemo ono što nismo trebali obrisati. Baš iz tog razloga je dobro imati jedan ovakav program.

 

Nemojte opet ponoviti istu grešku

Iako ste možda (nadam se da jeste) naučili svoju lekciju, ponekad se ipak može dogoditi da opet slučajno obrišete nešto što niste trebali. SMS poruke su u posebnoj ‘opasnosti’, zato je dobra stvar u vezi njih kreiranje redovitih sigurnosnih kopija.

Kreiranje sigurnosne kopije SMS poruka je postupak koji traje malo vremena, a radi se o nečemu što je itekako korisno za obaviti.

 

SMS Backup & Restore

 

SMS Backup & Restore – siguran i pouzdan način vraćanja svih vaših izgubljenih SMS poruka

Postoji j jedna aplikacija za Android OS koja je u potpunosti besplatna, vrlo je dobra i zove se SMS Backup & Restore. Ako želite napraviti sigurnosnu kopiju svih vaših SMS poruka na brz, kvalitetan i jednostavan način SMS Backup & Restore je gotovo pa idealan programčić za takve stvari.

Nakon što ste skinuli program i nakon što ste ga instalirali, otvorite ga i kliknite na Backup. Nakon toga odaberite sve ono od čega želite napraviti sigurnosnu kopiju i ako želite da se vaša sigurnosna kopija snimi na Google Drive, Dropbox ili vašu postojeću adresu elektronske pošte- kliknite na Local backup and upload opciju. Kao treći korak, odaberite što sve želite pohraniti i kliknite na OK.

Nadam se da smo vam barem malo pomogli kada se radi o vraćanju izgubljenih SMS poruka i ostalih vrsta podataka, jer znamo svi kako nezgodno zna biti kada slučajno obrišemo ono što nismo trebali obrisati.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here