Imate Facebook na Android uređaju? Ovi savjeti i trikovi će vam svakako...

Imate Facebook na Android uređaju? Ovi savjeti i trikovi će vam svakako pomoći!

1399
facebook android tips and tricks

Facebook je jedna od najraširenijih i najvećih društvenih mreža na svijetu. Sa svojih više od milijardu i pol korisnika Facebook je kod mnogih ljudi postao neizbježan način komunikacije. Bilo da se radi o chatanju, postavljanju najnovijih slika s plaže ili videa, Facebook je mjesto ”pod suncem” za sve veći broj ljudi.

No čak i ako ste vjerni korisnik Facebooka duži niz godina, postoji mogućnost da se još uvijek niste upoznali baš sa svime onime što Facebook pruža. U nastavku vam donosimo savjete i trikove za sve korisnike Facebooka na Android uređajima uz pomoć kojih će vaše Facebook iskustvo biti još bogatije i sadržajnije!

 

Upravljanje obavijestima

Utapanje u moru obavijesti od raznoraznim nadogradnjama i tomu je li netko od naših prijatelja nedavno prekinuo s djevojkom je nešto s čime se tu i tamo susreo gotovo pa svaki korisnik Facebooka. Jeste li i vi jedan od takvih? Ako jeste, želite li pronaći način kako izbjeći sve to? Način naravno, postoji.

 

Facebook Notifications

 

Idite pod App settings – Notification settings i ondje ćete moći ili omogućiti ili onemogućiti sva upozorenja u vezi Facebooka, bilo da se radi o stavljanju nove obavijesti na zid, komentara, zahtjeva za prijateljstva, tagiranja na fotografijama, pozivima na događaje i slično.

 

Možda se u vašoj blizini nalazi neko zanimljivo mjesto

Facebook aplikacija za Android uređaje u sebi sadrži neke trikove za koje velik broj korisnika ne zna i nije upoznata s njima. Ti trikovi se odnose na neke stvari koje inače nisu moguće na ”desktop” inačici Facebooka. Jedan od njih je bolje iskorištavanje vaše lokacije.

 

facebook Nearby places

 

Odabirom na Nearby places možete pronaći mjesta oko vaše lokacije koje imaju svoju vlastitu Facebook stranicu. Ovo je u stvari vrlo koristan način za pronalaženje restorana, barova, pivnica, trgovina i svega onoga što bi vam moglo zatrebati i što biste željeli obići ako se nalazite u nekom gradu ili državi u kojoj prije niste bili i čije ”orkuženje” vam nije baš poznato.

 

Isfiltrirajte nadolazeće vijesti

Još jedna stvar se ogleda u tome da korisnik može isfiltrirati sve vijesti koje mu dolaze. Facebook aplikacija svojim korisnicima daje pristup prilagođenom popisu vijesti. Ako korisnik želi promijeniti ili izmijeniti popis neke vijesti ili obavijesti od neke osobe ili prijatelja, jedino što treba učiniti jest otići na njihov profil i otići pod Friends – Edit Friend list.

Ako korisnik želi dodati ili maknuti cijeli popis (recimo popis vijesti vezane uz obitelj ili najbolje prijatelje) to će ipak trebati učiniti sa računala.

 

Dijelite preko drugih aplikacija

Jedna od najboljih vrlina kod Android aplikacija je njihova mogućnost dijeljenja između aplikacija. To je nešto što je moguće upotrijebiti i kada s radi o Facebook aplikaciji. Klikom na tipku za dijeljenje (Share) za vrijeme gledanja fotografija u galeriji fotografija, internet pregledniku ili bilo čemu sličnome moći ćete iste podijeliti i na Facebooku.

Ovo je u biti odličan način dijeljenja nečega na vremensku crtu bez da korisnik treba otići na svoj Facebook korisnički račun. I uz to korisnik će i dalje dobivati normalne statusne obavijesti.

 

Onemogućite automatsko puštanje videa

Jedna od vjerojatno najkorisnijih mogućnosti kod Facebook aplikacije jest auomatsko puštanje videa. Ova mogućnost korisnicima omogućuje da sami kontroliraju žele li da se video nakon automatskog učitavanja pušta ili ne.

auto play video na facebooku

 

Radi uštede podatkovnog prometa, savjetuje se da video zapise puštate samo u slučaju kada je vaš uređaj spojen na Wi-Fi vezu.

 

Snimite video zapise i linkove za kasnije

Toliko puno frendova na čije profile treba otići, toliko puno toga za pročitati, a tako malo vremena u danu… Sa ovim problemom se vjerojatno susreće svaki tinejdžer i svaki vjerni korisnik Facebooka Na svu sreću i za ovo postoji rješenje. Ako kliknete na strelicu za prema dolje (na istu onu koja se nalazi pored vijesti koje sadrže video ili vezu na neku stranicu) taj sadržaj možete snimiti i sačuvati ga za kasnije.

 

facebook save video za kasnije

 

Sav sadržaj koji je zabilježen pod bookmarke Facebooka se čuva pod opcijom Saved kojoj možete pristupiti na glavnom izborniku aplikacije.

 

Redovito provjeravajte razinu sigurnosti vašeg korisničkog računa

Unutar Facebook aplikacije idite pod Account Settings – Security – Active Sessions. Ondje možete vidjeti sva mjesta kao i sve uređaje koji su povezani sa vašim Facebook korisničkim računom. Ako u međuvremenu opazite bilo što sumnjivo, kliknite na ikonu križića i na taj način se odlogirajte sa tog mjesta ili uređaja.

facebook active sessions

 

Bolje je spriječiti nego liječiti. Ako ste se slučajno odlogirali sa nekog uređaja na kojemu ste stvarno bili logirani, bez ikakvih problema se možete logirati natrag.

 

Odaberite svoje omiljene prijatelje

Svaki korisnik Facebooka ima prijatelje koji su mu više i manje dragi i to je normalno. Jeste li znai da na Facebooku postoji način kako možete odabrati svoje omiljene prijatelje? Odabirom Edit friends možete složiti one kontakte prijatelja koji su vam draži ili s kojima ste u kontaktu češće. Na taj način ćete si uštedjeti vrijeme koje biste inače potrošili na pregledavanje i traženje ”željenog” prijatelja u popisu dok ga ne nađete.

 

Sakrijte obavijesti od pojedinih prijatelja

Ponekad će vam se možda javiti želja za onemogućivanjem pojedinih obavijesti pojedinih prijatelja, ali bez da ih mičete sa svojeg popisa prijatelja ili da ih blokirajte. Da biste to učinili, idite na njihovu Facebook stranicu (ili profil), kliknite na opciju Following i odaberite Unfollow. Oni to neće znati ali vi nakon toga više nećete viđati njihove objave ili objave u koje su oni tagirani.

 

Napravite prioritet gledanja obavijesti prijatelja

Ako želite učiniti suprotno od prethodnog koraka, možete isto tako odabrati da obavijesti nekih prijatelja vidite prije obavijesti svih drugih prijatelja. Da biste to napravili, jednostavno idite na njihov profil, kliknite na Following i nakon toga kliknite na See first.

facebook-see-first

 

Pronađite dostupnu Wi-Fi mrežu

Nova mogućnost koju je Facebook pustio u opticaj je pomoć korisnicima da im Facebook sam locira najbližu dostupnu Wi-Fi mrežu. Kako koristiti novu mogućnost? Evo kako: unutar Facebook aplikacije, kliknite na More i nakon toga na opciju Find Wi-Fi. Nakon što ste pronašli dostupnu Wi-Fi mrežu, spojite se na nju (ako znate lozinku ili ako lozinka nije potrebna).

facebook-find wifi

 

To bi bilo to. Vjerujem da od ovih navedenih jedanaest savjeta i trikova neki od vas nisu čuli za barem jedan te da će vam svaki od njih pomoći u tome da od svog Facebooka na Android uređaju izvučete najviše.

Jesmo i nešto izostavili? Svoje komentare nam slobodno napišite ispod teksta.

Piše: I.H.

Nema komentara

Komentiraj