Tržište televizorima u narednim će godinama doživjeti velike promjene iz razloga što se tehnologija izrade zaslona televizora uvelike mijenja. Uvođenje OLED tehnologije uvodi se veoma sporo jer je cijena takvih uređaja, odnosno tehnologije izrade još poprilično visoka. Ako bi proizvođači uspjeli nekako smanjiti troškove izrade a samim time i cijenu uređaja, došlo bi do velikog porasta prodaje takvih televizora jer mogućnosti OLED tehnologije su velike.

LG je jedan od predvodnika sektora televizora i uvijek s nestrpljenjem iščekujemo njegove nove uređaje. Najnoviji uradak zapravo je samo prototip uređaja kakvog bismo u budućnosti mogli vidjeti u našim domovima. Naime, najnoviji televizor koji su uspjeli izraditi u LG-u je debljine manje od jedan milimetar što je gotovo pa nevjerojatno. Dakle, debljina ovog uređaje je samo 0,97 milimetara, dok je sam televizor veličine 55 inča i teži nešto malo manje od 2 kilograma.

Budući da je tako tanak televizor gotovo pa nemoguće montirati kvalitetno na zid, LG je otkrio i tehnologiju za montiranje uređaja na zid. Ako ćete ikada posjedovati ovaj uređaj onda će on biti stavljen na zid pomoću magnetića koji se montiraju na zid i na sam televizor. Na taj način moguće je televizor fiksirati jednostavno i brzo, a vizualni dojam koji se postiže je doličan. Televizor je zapravo postao dio zida i uvjereni smo da će tako izgledati naša budućnost. Do sada je najtanji televizor iz LG-a imao debljinu 4,3 milimetra, tako da je ovaj najnoviji uradak veliki pomak prema naprijed. Pitanje koje nam ostaje za kraj je cijena dotičnog uređaja, no na to ćemo još pričekati neko vrijeme jer smo napomenuli da se radi samo o prototipu.

FOTO: t3.com

Komentiraj