Na samom kraju godine LG je odlučio domaćoj javnosti predstaviti najnoviji, najveći i najtanji OLED televizor dijagonale od 55 inča. LG-jev televizor EM9700 koristi dakle naprednu tehnologiju OLED koja mu omogućava vrhunsku kvalitetu slike.

Poznato je kako tehnologija OLED omogućava televizore koji ne zahtijevaju posebno pozadinsko osvjetljenje obzirom da sama matrica, odnosno, pikseli generiraju vlastitu svjetlost. Na taj način se postiže apsolutni kontrast što se prije svega ogleda u vrhunskom prikazu tamnih nijansi koje su na OLED televizorima neusporedivo bolje nego kod klasičnih LCD televizora. Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixel i Color Refiner LG je dodatno unaprijedio prikaz boja omogućivši time veći raspon boja WRGB, kao i bolju vjernost prikaza neovisno o osvjetljenju i kutu gledanja.

Osim toga LG-jev OLED televizor EM9700 iznimno je tanak (4 mm) i poprilično lagan (10 kg) što vam omogućava da ga bez problema smjestite na željeno mjesto u vašem dnevnom boravku. U Hrvatskoj bi ovaj televizor trebao biti dostupan tijekom siječnja 2013. godine, a cijena mu još nije formirana. Međutim obzirom da nova i napredna tehnologija nikada nije na samom početku bila osobito pristupačna očekujemo kako će si ovakav televizor moći priuštiti samo oni najdubljeg džepa.

Osim OLED televizora LG je predstavio i novu perjanicu svoje serije Cinema 3d  u obliku modela 47LM960V. Kao i svi ostali LG-jevi televizori serije Cinema 3d i ovaj koristi pasivnu tehnologiju prikaza 3d sadržaja, dolazi sa LG-jevi daljinskim upravljačem Magic Remote , a može se pohvaliti i dvojezgrenim procesorom te Nano Full LED pozadinskim osvjetljenjem. Možete ga već sad kupiti u Europatradeu po cijeni od 14.999 kuna.

Komentiraj