Nije neka novost da Dell radi vrlo kvalitetne monitore već duže vrijeme, uz konstantno  ažuriranje njihove UltraSharp serije. 27  inčni modeli su danas postali vrlo popularni, a Dell je bio među prvim proizvođačima ove veličine još davne 2010 godine kada je izašao na tržište sa prvim modelom ove velićine.

Prvi 27 inčni model koji je Dell plasirao na tržište je bio U2711, s 10 bitnom dubinom boje i još nekim high-end značajkama orjentiranih polu-profesionalnim korisnicima. Danas je 27 inča postao standard za mnoge grafičare, kao i multimediju i gaming.

Svi znamo koliko je monitor važan, a ako razmišljate o kupnji kvalitetne nadogradnje vašeg starog monitora, Dell Ultrasharp U2715H bi mogo postati vaš izbor, uz pristojnu cijenu od 3900kn, što i nije malo, ali znamo da se kvaliteta mora platiti.

Dell Ultrasharp U2715H recenzija

 

Dell Ultrasharp U2715H dolazi s bezrubnim i ultra tankim ekranom koji puža oštru sliku s preciznim bojama preko cijelog 2560×1440 zaslona. S funkcijom Easy Arrange, možete lako podesiti raspored prozora, kako bi mogli vidjeti sve svoje aplikacije odjednom.

Glava se rotira 90 stupnjeva u oba smjera, naginje se i podiže kako god možete zamisliti. Upravo to čini ovaj monitor odličnim izborom za savršeno iskustvo gledanja. Ovakav dizajn uvelike olakšava život korisnicima koji žele spojiti dva monitora ili više monitora, jer nema rubova i lako se podešava kroz korisničko sučelje.

Dell Ultrasharp U271H monitor je kompatibilan s VESA-om, pa ga je lako montirati na zid ili drugi nosač. Izrađen je od stakla koje ne sadrži arsen i LED ploče koja ne sadrži živu.

U2715H nudi dobar izbor mogućnosti povezivanja kroz 2x HDMI (s MHL), 1x DisplayPort i 1x Mini DisplayPort ulazni portovi za video. Tu je i izlazni DisplayPort priključak za serijsko povezivanje nekoliko zaslona.

Dell Ultrasharp U2715H povezivanje
Kod ovog monitora tanki okvir čini da izgleda elegantnije od konkurencije i daje iluziju većeg ekrana. Dolazi također sa HDMI i DisplayPort ulazom i izlazom, tako da možete lančano povezati i drugi monitor.

 

Postoje još dodatne značajke, uz jako dobru tvorničku kalibraciju monitora, tu je čak 5 USB 3.0 portova (1 kao podrška za punjenje baterija) i audio izlaz port. Ekran je kompatibilan sa Dell SoundBar, koji je opcionalno dostupan.

Dell Ultrasharp U2715H povezivanje

 

Osim besprijekorne kvalitete slike, ovaj monitor nudi i široki raspon podešavanja nagiba, visina i rotaciju zaslona. Mnogi monitori izgledaju najbolje tek nakon što se kvalitetno kalibriraju, ali kao što smo već spomenuli, Dell UltraSharp U2715H je već tvornički kalibriran tako dobro da čak i grafički profesionalci neće morati ništa raditi dodatno na njemu da izvuku najbolju sliku.

Dell Ultrasharp U2715H test
Predviđeni otvori za uredno sprovođenje kabela na stražnjem dijelu stalka

 

Na vrhu monitora se nalazi 2 megapixelna kamera i mikrofon. Na dnu okvira se nalaze 2 zvučnika snage 5-wata, koji su znatno jači nego u većini monitorskih zvučnika, pa čak pružaju i solidne bas performanse. Na desnoj strani donjeg okvira nalazi se tipka za uključivanje i šest funkcijskih tipki, koje se koriste za promjenu postavki slike i ostale funkcije zaslona.

Postavke slike su svjetlina, kontrast, oštrina i dinamički kontrast, a možete odabrati jednu od sedam memoriranih modova kao npr. standardno, multimedija, film, igre, čitanje knjige, temperature boja i “Custom Color”. Tu je i podešavanje opcije vrijeme reagiranja koja omogućuje ubrzanje piksela tijekom igranja igrica.

Dell Ultrasharp U2715H

 

Kvaliteta izrade i velike mogućnosti prilagodbe ekrana predstavljaju ovaj Dell UltraSharp UZ2715H kao dobar izbor za korisnike koji zahtijevaju precizne boje i snažan zvuk. Ako tražite kvalitetan monitor koji je idealna kombinacija performansi, kontrole i dizajna, Dell Ultrasharp U2715H bi mogao postati vaš uži izbor.

SPECIFIKACIJE:

Dijagonala ekrana: 68.5 cm ili 27 inča
Aspect Ratio: Widescreen (16:9)
Rezolucija: 2560×1440 na 60Hz
Contrast Ratio: 1000: 1
Dynamic Contrast Ratio : 2 Million:1 (Max)
Brightness: 350 cd/m2 (typical), 50 cd/m2 (min)
Response Time: 8 ms (gray to gray) Normal Mode, 6 ms ( gray to gray) FAST Mode
Viewing Angle: (178° vertical / 178° horizontal)
Color Support: Color Gamut6 (typical): 91 % (CIE1976), sRGB 99% ( average Delta E of<3) 16.78 Million colors
Veličina piksela: 0.2331 mm
Zvuk: Dell Speaker Bar AC511 (opcionalno)
Povezivost: 2 HDMI(MHL), 1 Mini DisplayPort, 1 DisplayPort (version 1.2), 1 DisplayPort out (MST) , 1 Audio Line out (connect your speakers), 5 USB 3.0 ports – Downstream (4 at the back, 1 with battery charging), 1 USB 3.0 port
Dimenzije: 409.9mmx612.7 mmx205.0 mm
Težina: 4.91 kg
Potrošnja: 36W-88W

Piše: A.P.

Komentiraj