Hardver

Top 10 Laptopa

top 10 Laptopa

Traženje dobrog laptopa može biti prilično težak zadatak. Sami broj prijenosnih računala koji su dostupni online ili u trgovinama je dovoljno da vam se zavrti u glavi. Većina ljudi u glavi imaju ideju kako bi trebao izgledali laptop i koliko jak treba biti, ali opet od sve te ponude čak i najbolji ponekad zaborave na već predodređene ideje. Zato smo sada mi tu, da vam damo ideje koji laptop kupiti s listom od 10 najboljih.

Kod kupnje laptopa morate dobro razmisliti o tome što trebate. Trebate li neki običan laptop, ili pak pravi gamerski? Ako laptop treba biti gamerski razmislite o jakoj grafičkoj kartici i velikom ekranu jer su te stvari neophodne za pravi užitak igranja. Budžet vam je limitiran? Nema problema, samo nađite nešto ispod 3000KN što nudi barem 4GB RAM-a i Corei3 CPU i biti ćete zadovoljni. Za one koji mnogo vremena putuju najbolji izbor je ultrabook, a oni koji žele gledati filmove moraju odabrati laptop koji ima Blu-ray player.

Potrudili smo se pretražiti internet i pronaći laptope koji najviše odgovaraju korisnicima. Puno laptopa smo pronašli, od onih s velikim ekranom pa sve do onih koji se mogu pretvarati iz laptopa u tablet i obrnuto, ali smo na kraju uspjeli tu veliku listu skratiti na 10 najboljih. Uživajte.

Microsoft Surface Windows 8 Pro

Cijena: 5,700 KN

Microsoft Surface Windows 8 Pro

Surface Windows 8 Pro je sjajan tablet koji će vam omogućiti sjajne performanse i lijep PC u obliku tableta.

Lenovo ThinkPad X230t

Cijena: 7,700KN

Lenovo ThinkPad X230t

Sjajni laptop od Lenova pod nazivom ThinkPad X230t spaja najbolje značajke i dodaju MultiTouch kontrolu i kvalitetan promjenjivi dizajn u obliku tableta.

Lenovo IdePad Z400 Touch

 Cijena: 4,000KNLenovo IdeaPad Z400 Touch

Još jedan vrhunski laptop od Lenova. IdePad Z400 Touch je laptop sa gomilom sjajnih značajki koje ga izdvajaju iz gužve i guraju ga u ovu listu.

Lenovo G580

Cijena: 2,800KN

Lenovo G580

Fantastične performanse i paket značajki vrijedan poštovanja daje modelu G580 titulu sjajnog laptopa za malu količinu novca.

Dell Inspiron 17-3721

Cijena: 2,600KN

Dell Inspiron 17-3721

Veliki ekran, dobre performanse i sjajna cijena je ono što je uguralo Dell Inspiron 17-3721 u ovu listu. Ovo je sjajan niskobudžetni laptop koji svakako predstavlja veliku konkurenciju najboljima.

Dell Latitude 6430u

Cijena: 7,600KN

Latitude

Još jedan Dell-ov laptop se našao na ovoj listi. Latitude 6430u ima sjajan, tanak dizajn, modernu tipkovnicu i vrlo dug vijek trajanja bateriju. Jeftin je i savršeno će poslužiti sve poslovne korisnike dok će za gamere ipak malo štekati.

Asus VivoBook S400CA-UH51

Cijena: 4,000KN

Asus VivoBook S400CA-UH51

Ovaj Asusov laptop dugačkog imena je jedan od najjeftinijih načina da dobijete sjajan Windows 8 ultrabook. Sa zaslonom osjetljivim na dodir, sjajnom cijenom i velikim brojem značajki sigurno nećete pogriješiti kupovinom ovog laptopa.

Apple MacBook Pro 13-inch

Cijena: 11,000KN

Apple MacBook Pro 13-inch

Apple se, osim u proizvodnji sjajnih mobilnih uređaja, dokazao i u proizvodnji laptopa. MacBook Pro 13-inch s Retina zaslonom je najbolji način za nošenje sjajnog laptopa s velikim ekranom sa sobom na put.

Apple MacBook Air 13-inch

Cijena: 6300KN

Apple MacBook Air 13-inch

Ovaj laptop se ponajviše ističe zbog toga što je opremljen procesorom četvrte generacije –Intel Core i5, ali i svojom baterijom koja traje preko 15 sati što jer pomelo konkurenciju. Performanse ipak nisu toliko zapanjujuće, ali to ne umanjuje vrijednost ovog laptopa i zasluženo se nalazi na našoj listi.

Acer C7 Chromebook

Cijena: 1600KN

Acer C7 Chromebook

 

Nova verzija Acerovog C7 Chromebooka je brža, sa duljom baterijom i općenito bolja od prethodnika. A sve to dobijete za nevjerojatno jeftinu količinu novca.

* Napomena: Laptopi na ovoj listi nisu poredani po tome koji je najbolji nego nasumično
PCchip.hr |
21. June 2013.

TEHNOLOGIJE
prp

Pametne rukavice za prepoznavanje jezika

24. May 2016.

Ovo nisu prve rukavice koje služe prepoznavanju znakovnog jezika, ali su jedne od najboljih do sada Zahvaljujući startup sceni i pojavi platformi za grupno financiranje, danas je vrlo lako prikupiti sredstva za svoje projekte. Veliki je to poriv mnogima da se okušaju u izradi raznih inovativnih ideja koje kolaju njihovim glavama. Upuštanje u takav projekt […]