Brainwavz B100 su sve u svemu dosta dobre slušalice. Činjenica da se radi o dosta dobrom proizvodu dodaje i to da slušalice dolaze sa jamstvom od 2 godine. Pri nošenju i stavljanju u uši, B100 model će se pokazati kao vrlo udobne slušalice, što znači da neće biti žuljanja niti smetanja utora na bilo koji način.

Čak i ako se odlučite na slušanje glazbe preko ovih slušalica duže vrijeme to neće biti problem i to ponajviše zahvaljujući vrlo udobnim vršcima za slušalice koje su izrađene od posebne pjene.

Dok se neki korisnici sve više okreću ka klasičnim slušalicama (onima koje se stavljaju na glavu korisnika), neki i dalje koriste slušalice čiji utor ide izravno u uho korisnika. Brainwavz je jedan od proizvođača koji svojim kupcima pruža slušalice koje će u sebi sadržavati kombinaciju najboljeg – udobnost, solidnu kvalitetu zvuka i pristupačnu cijenu.

 

Brainwavz B100 recenzija

 

Dva modela kvalitetnih armaturnih slušalica – B100 i B150

Nove Brainwavz slušalice koje su se ove godine pojavile na tržištu su B100 i B150 modeli. Oba modela imaju slične armaturne slušalice (ili drivere), s time da je naravno B150 model nešto skuplji i nešto kvalitetniji.

Armatruni driveri koje ovakve slušalice imaju su idelani za pružanje optimalne kvalitete zvuka, ali samo u parametrima za koje su ovakve slušalice određene, zbog čega se ovakve slušalice razlikuju od slušalica koje imaju dinamične drivere koji obrađuju frekvenciju zvuka na drugačiji način.

Brainwavz B100 slušalice se po cijeni i kvaliteti nalaze na ”entry” razini, odnosno radi se o slušalicama koje korisnicima pružaju optimum kvalitete zvuka, pod uvjetom da se korisnik zadovoljava kvalitetom zvuka kakvu mu mogu pružiti armaturne slušalice poput ovakvih.

 

Brainwavz B100 test

 

Dizajn

Kada govorimo o dizajnu B100 modela, prva stvar koju ovdje treba reći jest da su ove slušalice osmišljene tako da se nose preko ušiju, što nije toliko važno iz razloga što su slušalice dizajnirane i proizvedene na način da budu vrlo udobne za korisnika.

 

Brainwavz-B100-3

 

Kućište slušalice je izrađeno od plastike, što može biti i dobra i loša stvar. Dobra stvar jest ta što plastičan okvir znači da će slušalice biti manje mase. Ipak, nedostatak plastičnog okvira se ogleda u tome što zbog toga izostaje onaj prepoznatljivi ”Premium” dojam (odnosno slušalice će izgledati poprilično jeftino).

Kabel koji je dug oko 1.3 metra je više nego dovoljan za slušanje glazbe, bilo da glazbu slušate dok negdje putujete ili za vrijeme sjedenja za stolom dok nešto radite. Osim toga, kabel preko svoje OFC jezgre (ili Oxygen-free Copper – jezgri koja se bazira na bakru bez prisutstva kisika) ima gumenu presvlaku. Na jednom kraju slušalica se nalazi utor od 3.5 milimetara koji je osmišljen da bude u obliku slova L.

 

Čak šest setova vrhova za slušalice

Brainwavz će vam sa svojim slušalicama dati mogućnost korištenja čak šest setova vrhova za slušalice koje su izrađene od silikona kao i jedan set posebnih T-100 vrhova koji su izrađeni od posebne pjene. T-100 vrhovi služe za dodatnu udobnost, ali i za neutraliziranje svih vanjskih zvukova, što je odlična stvar jer zadnje što želimo kada slušamo glazbu jest čuti neke vanjske zvukove (ipak, pazite ako slušate glazbu prilikom šetnje gradom). Razina frekvencije zvuka koju ove slušalice pružaju seže od 15 pa sve do 22 000 Herza, što je vrlo dobro.

 

Brainwavz B100 cijena

 

B100 model je model koji u sebi sadrži sve ono što dobre armaturne slušalice trebaju sadržavati: dobar raspon frekvencije zvuka, udobnost prilikom korištenja, malenu masu, kabel koji je dovoljno dug, ali ne predug ili prekratak i mogućnost izolacije vanjskih zvukova, što se postignulo posebnim Comply vrhovima za slušalice koji su osmišljeni baš u cilju neutraliziranja što je više moguće vanjskih zvukova.

Kao takve, preporučujemo Brainwavz B100 slušalice, a ako želite veći rason frekvencije i malo bolju kvalitetu, možda biste ipak htjeli odabrati bolji model- B150. Bilo kako bilo, sa Brainwavz slušalicama nećete pogriješiti.

SPECIFIKACIJA:

Nazivna impedancija: 50 Ω
Raspon frekvencija: 15 Hz ~ 22 kHz
Osjetljivost: 110 dB pri 1 mW
Kabel: 1,3 m Y-kabel, preko uha, OFC bakar
Konektor: 3,5 mm, pozlaćeni

Za:

  • Odlična kvaliteta srednjeg dometa zvuka
  • Vrlo udobne za korištenje i vrlo lagane
  • Dolaze sa utorima za uši koji su izrađeni od posebne pjene
  • Jamstvo na proizvod od 2 godine

Protiv:

  • Ako volite bass nećete biti baš prezadovoljni ovim slušalicama
  • Kabel se vrlo lako zapetlja

Cijena: 306kn

Ustupio: Brainwavzaudio

Piše: A.M.

Komentiraj